Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το «Marvin's Room» για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον Δημήτρη Καρατζιά

Το «Marvin’s Room» για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον Δημήτρη Καρατζιά

Ο Πολυχώρος Vault παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ταυτόχρονα με το Globe Theatre στο Σικάγο (με αφορμή την επέτειο 25 χρόνων από το 1ο ανέβασμα του έργου) το πολυβραβευμένο οικογενειακό δράμα του Σκοτ Μακφέρσον, Marvin’s Room σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά, από την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου έως τις 24 Απριλίου, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις […]

Ο Πολυχώρος Vault παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ταυτόχρονα με το Globe Theatre στο Σικάγο (με αφορμή την επέτειο 25 χρόνων από το 1ο ανέβασμα του έργου) το πολυβραβευμένο οικογενειακό δράμα του Σκοτ Μακφέρσον, Marvin’s Room σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά, από την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου έως τις 24 Απριλίου, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 18:00

Το Marvin’s Room είναι ένα από τα πιο αστεία και συγκινητικά έργα για την αναζήτηση, την αξία και την ανάγκη του κάθε ανθρώπου να βρει, να αποκτήσει, να κρατήσει μια οικογένεια. Ένα κοινωνικό έργο, γεμάτο ανθρωπιά, χιούμορ και τρυφερότητα, που αποδομεί, καυτηριάζει αλλά ταυτόχρονα εξυψώνει το θεσμό της οικογένειας.

Ο Μακφέρσον αντιμετωπίζει με έναν μοναδικό κωμικοτραγικό τρόπο την κάθε αρώστεια, την ιδέα του Θανάτου, την ελπίδα, την ανιδιοτελή αγάπη. Και περνάει ένα εκπληκτικό μήνυμα για την ουσία και το νόημα της ζωής. Ότι σε κάθε περίπτωση νικητής όλων είναι η αγάπη.

Το Marvin’s Room παρουσιάστηκε στον κινηματογράφο σε σκηνοθεσία Jerry Zaks, με τους Μέριλ Στριπ, Ντάιαν Κίτον (ερμηνεία για την οποία προτάθηκε για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου), Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Διακρίσεις που έχει λάβει το έργο
Βραβείο Ένωσης Δραματουργών Hull- Warner
Βραβείο John Gassner
Βραβείο Outer Critics Circle για καλύτερη Off-Broadway παράσταση
Βραβείο Drama Desk για καλύτερο έργο

Υπόθεση

1991. Ο Χανκ μαθαίνει από τη μητέρα του, Λι, την ύπαρξη της θείας του Μπέσυ, που πάσχει από λευχαιμία και χρειάζεται μυελό των οστών για μεταμόσχευση. Η Μπέσυ ζει στην Φλόριντα, όπου φροντίζει την ανάπηρη θεία της, Ρουθ και τον κατάκοιτο πατέρα της, Μάρβιν. Ο Χανκ με τη μητέρα του και τον αδερφό του Τσάρλυ ταξιδεύουν από το Οχάιο στη Φλόριντα. Με αφορμή την ασθένεια της Μπέσυ η οικογένεια ξαναενώνεται. Οι δύο αδερφές επιτέλους ξανασυναντιούνται μετά από 18 χρόνια. Είχαν να βρεθούν από τότε που ο πατέρας τους είχε πάθει το πρώτο εγκεφαλικό. Η μία αποφάσισε να αφιερώσει όλη τη ζωή της στη φροντίδα αυτών των ανθρώπων και η άλλη να κυνηγήσει τα όνειρα της. Η Μπέσυ έμεινε με την οικογένεια της και η Λι αποφάσισε να φτιάξει τη δική της. Το καθήκον και τα πρέπει από τη μια, τα θέλω από την άλλη. Δύο εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες που είναι αδύνατο να μην οδηγηθούν σε σύγκρουση. Μόνο που η αρρώστια της Μπέσυ γίνεται η χαμένη ευκαιρία να ξαναβρούν η μια την άλλη, να ξαναχτίσουν τη σχέση τους από την αρχή, να κερδίσουν το χαμένο χρόνο, να παραμερίσουν όλα αυτά που τις χώρισαν και να δουν τη ζωή τους από διαφορετική οπτική γωνία. Κι όλα αυτά μέσα από την αφήγηση του Χανκ σήμερα, ενός 43χρονου άντρα, 25 χρόνια μετά από εκείνα τα γεγονότα, μια και η Μπέσυ με τη στάση της, την ανιδιοτελή της αγάπη, την δοτικότητα και την αισιοδοξία της του άλλαξε τη ζωή.

Πληροφορίες

Συγγραφέας: Scott McPherson
Μετάφραση: Μελισσάνθη Μάχουτ
Σκηνοθεσία / Δραματουργική Επεξεργασία : Δημήτρης Καρατζιάς
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Μάνος Αντωνιάδης
1ο βιολί: Μελίνα Γαλανού
1ο τσέλο: Μαντώ Αγουρίδου
Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας
Κοστούμια : Aλέξης Φούκος
Βοηθός Ενδυματολόγου: Χάρης Άνθης
Ενδύματα ηθοποιών: Τα Ρούχα του Βασιλιά
Περούκες: Άγγελος Σαχιτζής – Περούκες
Ειδική περούκα: Ευγενία Παπαδοπούλου
Κατασκευαστής σκηνικών: Κώστας Μπακάλης
Ιατρικός εξοπλισμός: Ιατρικό Κέντρο Αμαρουσίου
Φωτογραφίες/ Αφίσα: Γεωργία Σιέττου, Στέλιος Δανιήλ (S&G Face2Face Photography)
Trailer: Στέφανος Κοσμίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Βαγγέλης Λάσκαρης
Παραγωγή: VAULT

Παίζουν: Αθηνά Τσιλύρα, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Δημήτρης Καρατζιάς, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Γιάννα Σταυράκη, Στράτος Στρατηγαρέας

8 Ιανουαρίου – 24 Απριλίου 2016
Παρασκευή 21:00
Σάββατο 21:00
Κυριακή 18:00
Διάρκεια: 100 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Εισιτήρια
Γενική είσοδος: 15 ευρώ
Μειωμένο: 10 ευρώ (Φοιτητές/ Μαθητές / Σπουδαστές/ Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ)/ ΑμΕΑ/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ)
Προπώληση VIVA: 12,00 ευρώ www.viva.gr

Μελενίκου 26 Γκάζι, Βοτανικός τ.κ 10447
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213-0356472, 6949534889

entertainment.in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024