Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δωρεά 750.000 ευρώ σε πέντε δημόσια νοσοκομεία για αγορά αναλωσίμων

Δωρεά 750.000 ευρώ σε πέντε δημόσια νοσοκομεία για αγορά αναλωσίμων

Πέντε δημόσια νοσοκομεία θα λάβουν δωρεά συνολικού ύψους 750.000 ευρώ για την κάλυψη των αναγκών τους σε ιατρικά αναλώσιμα για τρεις μήνες, μετά από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Η δωρεά αποτελεί μέρος του νέου κύκλου δωρεών του ιδρύματος, συνολικού ύψους 2,24 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες επικεντρώνονται στους τομείς της Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας στην Ελλάδα.

Πέντε δημόσια νοσοκομεία θα λάβουν δωρεά συνολικού ύψους 750.000 ευρώ για την κάλυψη των αναγκών τους σε ιατρικά αναλώσιμα για τρεις μήνες, μετά από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Η δωρεά αποτελεί μέρος του νέου κύκλου δωρεών του ιδρύματος, συνολικού ύψους 2,24 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες επικεντρώνονται στους τομείς της Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας στην Ελλάδα.

Ο νέος κύκλων των δωρεών αποτελεί μέρος της Δεύτερης Πρωτοβουλίας του Ιδρύματος ενάντια στην κρίση, η οποία έχει ως στόχο να συμβάλει στην ανακούφιση των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται περισσότερο από τις δυσμενείς συνέπειες της κρίσης στη χώρα μας.

Αναλυτικά οι νέες δωρεές αφορούν σε:

  • Πρόγραμμα παροχής ιατρικών αναλώσιμων σε πέντε δημόσια νοσοκομεία της χώρας: Η δωρεά, συνολικού ύψους €750.000, στηρίζει τη χρηματοδότηση πιλοτικού προγράμματος παροχής ιατρικών αναλώσιμων σε πέντε δημόσια νοσοκομεία, με στόχο να συμβάλει στην αντιμετώπιση των ελλείψεων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) σε ολόκληρη τη χώρα. Αρχικά, η δωρεά θα καλύψει το κόστος για τα βασικά ιατρικά αναλώσιμα των νοσοκομείων, για τρεις μήνες, βοηθώντας να αντιμετωπιστούν οι λειτουργικές και οικονομικές συνέπειες που έχει δημιουργήσει η κρίση καθώς και η επιβολή των τραπεζικών περιορισμών (π.χ. προβλήματα ρευστότητας, παύσης προμηθειών απαραίτητων υλικών, κ.τ.λ.). Η επιλογή των νοσοκομείων έγινε βάσει του αριθμού ασθενών που αυτά εξυπηρετούν, καθώς και με γνώμονα την ευρεία γεωγραφική κάλυψη που έχουν. Μέσω του νέου αυτού προγράμματος, αναμένεται να προσφερθεί στήριξη στους ασθενείς, αλλά και το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων που θα έχουν πλέον άμεση πρόσβαση σε απαραίτητα ιατρικά υλικά. Εφόσον τα αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος είναι θετικά, το Ίδρυμα προτίθεται να εξετάσει το ενδεχόμενο περαιτέρω διεύρυνσής του.
  • Δωρεά στο Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού για το Τμήμα Κυτταρολογίας. Μέσω της δωρεάς, θα καταστεί δυνατή η αντικατάσταση των παλιών μικροσκοπίων, παρωχημένης τεχνολογίας και αποδοτικότητας, με έξι νέα ψηφιακά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, τα οποία θα είναι σε θέση να παρέχουν σε μικρότερο χρόνο, ακριβή διαγνωστικά αποτελέσματα, συμβάλλοντας στη ριζική βελτίωση της λειτουργίας του Τμήματος Κυτταρολογίας του νοσοκομείου. Μέσω της αναβάθμισης αυτής, αναμένεται να επωφεληθούν σημαντικά οι περίπου 20.000 ασθενείς που εξυπηρετεί το Κυτταρολογικό Τμήμα σε ετήσια βάση, καθώς και το ιατρικό προσωπικό που στελεχώνει το εν λόγω Τμήμα, δεδομένου ότι θα εκπαιδευθούν στη χρήση των υπερσύγχρονων αυτών μηχανημάτων.
  • Δωρεά στο «Ασκληπιείο» Γενικό Νοσοκομείο Βούλας για την πλήρη ανακαίνιση της πτέρυγας ασθενών «Νικολούδειο Γ»: Η δωρεά αφορά στην πλήρη ανακαίνιση της πτέρυγας ασθενών όπου νοσηλεύονται κατά συντριπτική πλειοψηφία τα βαριά χειρουργικά περιστατικά της Νευροχειρουργικής/Ουρολογικής/Γενικής Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου. Μέσω της δωρεάς θα καλυφθούν όλα τα έξοδα για την κτιριακή ανακαίνιση της κλινικής, τις μηχανολογικές, ηλεκτρικές και υδραυλικές εργασίες, καθώς και για την προμήθεια ιατρικού και παραϊατρικού εξοπλισμού. Το «Ασκληπιείο» είναι το μοναδικό γενικό δημόσιο νοσοκομείο που λειτουργεί στο νότιο τμήμα της Αττικής, καλύπτοντας τις ιατρικές ανάγκες ενός πληθυσμού 1.500.000 περίπου κατοίκων.
  • Δωρεά στο Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού για την αγορά διαγνωστικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του Προληπτικού Προγράμματος Νεογνών: Το Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού υλοποιεί το πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου για όλα τα νεογνά στην Ελλάδα, διενεργώντας παράλληλα, έρευνες και εκπαιδευτικά σεμινάρια για επαγγελματίες της παιδιατρικής. Η δωρεά του Ιδρύματος αφορά στην αντικατάσταση των παλιών μηχανημάτων, με νέο υπερσύγχρονο εξοπλισμό υψηλής ακρίβειας.
  • Δωρεά στην Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» για την υποστήριξη προγράμματος «Κατ’ οίκον Βοηθείας» για ηλικιωμένους με άνοια και οικονομικά προβλήματα: Η δωρεά αφορά στη στήριξη, για τα επόμενα δύο χρόνια, των προγραμμάτων «Κατ’ οίκον Βοηθείας» και «Κοινωνικής Στήριξης» που υλοποιεί η Ψυχογηριατρική Εταιρεία βοηθώντας περίπου 160 άτομα, ηλικίας άνω των 65 ετών που πάσχουν από άνοια ή άλλες νόσους (π.χ. νόσο Αλτσχάιμερ) και που αντιμετωπίζουν παράλληλα, σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Μέσω του προγράμματος αυτού, παρέχονται στους ασθενείς ολοκληρωμένες υπηρεσίες φροντίδας (ιατρικές εξετάσεις, προσαρμογή του οικιακού περιβάλλοντος βάσει των εξατομικευμένων αναγκών των ασθενών), ενώ, παράλληλα, η οικογένεια των ασθενών εκπαιδεύεται από το προσωπικό του οργανισμού, μέσω εβδομαδιαίων συναντήσεων ή τηλεσυσκέψεων, προκειμένου να είναι σε θέση να φροντίσει σωστά τον συγγενή-ασθενή.

Επιπλέον, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ενέκρινε νέα δωρεά στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας για τη μερική υποστήριξη της λειτουργίας των κέντρων του οργανισμού σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά και για τη δημιουργία δύο νέων κέντρων σε Περιστέρι και Ιωάννινα.

Επίσης, δωρεά στο Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας «Φιλική Φωλιά» για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του οργανισμού και για προμήθειες τροφίμων. Το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας «Φιλική Φωλιά» στηρίζει παιδιά και εφήβους από οικογένειες χαμηλού εισοδήματος, μονογονεϊκές οικογένειες και οικογένειες με κοινωνικά προβλήματα, αλλά και προβλήματα μακροχρόνιας ανεργίας που ζουν στην ευρύτερη περιοχή του Θριασίου.

Και τέλος, δωρεά για τη νέα οργάνωση «Το Μεγάλο μας Σπίτι», η οποία έχει ως στόχο να δημιουργήσει το πρώτο κέντρο γονέων και παιδιών ηλικίας έως 3 ετών στη χώρα μας που θα προωθεί την παιδική κοινωνικοποίηση και τη μητρότητα, παρέχοντας τις υπηρεσίες του εντελώς δωρεάν.

Ο Ανδρέας Δρακόπουλος, π0ρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, σχολιάζει ότι «οι κρίσιμοι τομείς της Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας έχουν δεχτεί μεγάλο πλήγμα στην Ελλάδα της κρίσης. Οι νέες μας δωρεές αποσκοπούν στη δημιουργία προγραμμάτων που θα συνδράμουν ουσιαστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας αλλά και των μελλοντικών προοπτικών των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη».

health.in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024