Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
5+1 εμβληματικά τραγούδια του Glenn Frey με τους Eagles

5+1 εμβληματικά τραγούδια του Glenn Frey με τους Eagles

Eπιμέλεια: Τζωρτζίνα Ντούτση Η μουσική σκηνή μοιάζει ακόμα φτωχότερη, καθώς άλλος ένας μεγάλος μουσικός, ο Glenn Frey, κιθαρίστας, τραγουδιστής, στιχουργός και ιδρυτικό μέλος των Eagles, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 67 ετών στη Νέα Υόρκη, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Ο θάνατος του Frey οφείλται σε επιπλοκές που προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα υγείας τα οποία […]

Eπιμέλεια: Τζωρτζίνα Ντούτση

Η μουσική σκηνή μοιάζει ακόμα φτωχότερη, καθώς άλλος ένας μεγάλος μουσικός, ο Glenn Frey, κιθαρίστας, τραγουδιστής, στιχουργός και ιδρυτικό μέλος των Eagles, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 67 ετών στη Νέα Υόρκη, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Ο θάνατος του Frey οφείλται σε επιπλοκές που προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα υγείας τα οποία αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα.

Ο Frey ήταν υπεύθυνος για μερικά από τα πιο εμβληματικά τραγούδια του συγκροτήματος τη δεκαετία του ’70, κομμάτια τα οποία συμπεριλαμβάνονται και στη συλλογή των Eagles «Their Greatest Hits 1971-1975» που αποτελεί το δεύτερο ευπώλητο άλμπουμ όλων των εποχών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Γεννημένος στο Ντιτρόιτ, ο Frey ίδρυσε τους Eagles το 1971 στο Λος Άντζελες μαζί με τον ντράμερ Don Henley. Μάλιστα, σε δήλωσή του για τον Frey, ο Henley σημειώνει: «Αυτός τα ξεκίνησε όλα. Ήταν ο σπινθήρας, ο τύπος με σχέδιο. Είχε μια εγκυκλοπαιδική γνώση της δημοφιλούς μουσικής και ένα εργασιακό ήθος που δεν τα παρατούσε. Ήταν αστείος, ξεροκέφαλος, ψυχολογικά άστατος, γενναιόδωρος, με μεγάλο ταλέντο και κινητοποίηση».

Στην επίσημη σελίδα του συγκροτήματος, η οικογένειά του μεταξύ άλλων τον αποχαιρετά με τους στίχους του τραγουδιού It’s Your World Now (από το άλμπουμ των Eagles Long Road Out of Eden), που είχε συνυπογράψει με τον Jack Tempchin.

Αποχαιρετάμε τον Glenn Frey με 5+1 εμβληματικά τραγούδια του με τους Eagles.


«Take It Easy»: Το πρώτο single των Eagles το 1972 γνώρισε μεγάλη επιτυχία και έγινε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα τραγούδια της μπάντας. Το τραγούδι έχει γραφτεί από τον Jackson Browne, με προσθήκες και την ερμηνεία του Frey.


«Tequila Sunrise»: Το υπογράφει ο Henley με τον Frey ο οποίος και το ερμηνεύει. Το κομμάτι είναι το πρώτο single του άλμπουμ Desperado (1973).


«One of These Nights» (1975): Aκόμα ένα μεγάλο hit του συγκροτήματος από το δίδυμο Henley-Frey. Το 2003 ο Frey δήλωσε πως η μουσική του συγκεκριμένου τραγουδιού ήταν η πιο αγαπημένη του από τα τραγούδια των Eagles.


«New Kid in Town»: Το πρώτο single του άλμπουμ Hotel California του 1976. Το τραγούδι συνυπογράφουν οι Frey, Henley και J.D. Souther.


«Heartache Tonight»: Το τραγούδι περιέχεται στο άλμπουμ The Long Run του 1979 και απέσπασε Βραβείο Grammy για την καλύτερη ροκ ερμηνεία από ντουέτο ή γκρουπ. Το τραγούδι υπογράφουν οι Frey, Henley, Souther και Bob Seger.


«Hotel California»: Το καλύτερο και πιο χαρακτηριστικό ίσως τραγούδι των Eagles, αλλά και ένα από τα κορυφαία ροκ τραγούδια όλων των εποχών. Τους στίχους του Hotel California υπογράφει ο ίδιος ο Frey, ενώ ο ομώνυμος δίσκος κέρδισε Βραβείο Grammy καλύτερου άλμπουμ, το 1977.

entertainment.in.gr

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024