Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ασφαλιστικές εταιρείες: Αποζημιώσαμε κανονικά την Softex

Ασφαλιστικές εταιρείες: Αποζημιώσαμε κανονικά την Softex

Την απάντησή τους δίνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες που αποζημίωσαν τη Softex μετά την πυρκαγιά, αποκρούωντας τα περί μικρής αποζημίωσης. «Προχωρήσαμε σε αποζημίωσή της μέσα σε εύλογο και μάλιστα, ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα, λαμβανομένου υπόψη του μεγέθους της ζημίας». Ως προς το ύψος της αποζημίωσης τονίζουν ότι «καταβλήθηκε, σύμφωνα με τους όρους και τις καλύψεις του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, τη νομοθεσία και μετά τη σύμφωνη γνώμη και ρητή αποδοχή από την ασφαλισμένη επιχείρηση».

Την απάντησή τους δίνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες που αποζημίωσαν τη Softex μετά την πυρκαγιά, γεγονός που σύμφωνα με τα όσα λέγονται αποτέλεσε μία από τις αιτίες για να αποφασίσει η μητρική
Bolton Group να κλείσει το εργοστάσιο στην Ελλάδα. Οι εταιρείες αποκρούουν το επιχείρημα αυτό, διαψεύδοντας τα περί «μικρής αποζημιώσης».

Οι εταιρείες με κοινή ανακοίνωσή του χαρακτηρίζουν «τουλάχιστον άστοχη» την προσπάθεια απόδοσης των αιτίων για την παύση λειτουργίας της SOFTEX στις ασφαλιστικές εταιρείες και αποκρούουν τους ισχυρισμούς για «μικρή αποζημίωση», επισημαίνοντας ότι «προχωρήσαμε σε αποζημίωσή της μέσα σε εύλογο και μάλιστα, ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα, λαμβανομένου υπόψη του μεγέθους, της έκτασης και της φύσης της ζημίας».

Ως προς το ύψος της αποζημίωσης τονίζουν ότι «καταβλήθηκε, σύμφωνα με τους όρους και τις καλύψεις του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, τη νομοθεσία και μετά τη σύμφωνη γνώμη και ρητή αποδοχή από την ασφαλισμένη επιχείρηση»

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους «με έκπληξη και προβληματισμό παρακολουθούμε την ανάμιξη των ασφαλιστικών εταιριών μας σε αναφορές και αιτιάσεις για την παύση λειτουργίας της SOFTEX (ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΧΑΡΤΟΠΟΙΪΑ ΑΕ, Χαρτεργατών 4, Αθήνα). Επισημαίνουμε ως τουλάχιστον επιπόλαιη και άστοχη -όπως προκύπτει από ανακριβείς δηλώσεις στα έντυπα και ψηφιακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και από την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας- την προσπάθεια απόδοσης των αιτίων για την παύση λειτουργίας της SOFTEX στις ασφαλιστικές εταιρίες και συγκεκριμένα με την καταβολή ‘μικρής’ -όπως χαρακτηρίστηκε- ασφαλιστικής αποζημίωσης για τις ζημιές που υπέστη η επιχείρηση από την πυρκαγιά στις 3 Ιουλίου 2015».

» Οι ασφαλιστικές εταιρίες GENERALI HELLAS, HDI GERLING, INTERAMERICAN και ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ως συνασφαλίστριες εταιρίες της SOFTEX, δηλώνουμε κατηγορηματικά και με ρητή επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μας, ότι, μετά το ζημιογόνο γεγονός της εν λόγω πυρκαγιάς και την ολοκλήρωση εκτίμησης των συνθηκών επέλευσης του κινδύνου και αποτίμησης των ζημιών που υπέστη η ασφαλισμένη εταιρία SOFTEX, προχωρήσαμε σε αποζημίωσή της μέσα σε εύλογο και μάλιστα, ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα, λαμβανομένου υπόψη του μεγέθους, της έκτασης και της φύσης της ζημίας».

«Η αποζημίωση καταβλήθηκε σύμφωνα με τους όρους και τις καλύψεις του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, τη νομοθεσία και μετά τη σύμφωνη γνώμη και ρητή αποδοχή από την ασφαλισμένη επιχείρηση» καταλήγει η ανακοίνωση των ασφαλιστικών εταιρειών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024