Ο Ραχόι βλέπει τους Σοσιαλιστές «να μην θέλουν» να διαπραγματευτούν
Με τον ισπανό βασιλιά να ξεκινά τις συναντήσεις με τις πολιτικές δυνάμεις στο νέο Κοινοβούλιο πριν δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός Μαριανό Ραχόι επιρρίπτει «απροθυμία» διαπραγμάτευσης στο σοσιαλιστικό PSOE ενώ ακόμη δεν έχει σχηματιστεί μπλοκ που να μπορούσε να φτιάξει κυβέρνηση. Στη Μαδρίτη, πληθαίνουν οι φωνές που βλέπουν τον Ραχόι να ποντάρει σε νέες εκλογές, ελπίζοντας πως μεγαλύτερος χαμένος θα είναι το σοσιαλιστικό κόμμα.
Με τον ισπανό βασιλιά να ξεκινά τις συναντήσεις με τις πολιτικές δυνάμεις στο νέο Κοινοβούλιο πριν δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός Μαριανό Ραχόι επιρρίπτει «απροθυμία» διαπραγμάτευσης στο σοσιαλιστικό PSOE ενώ ακόμη δεν έχει σχηματιστεί μπλοκ που να μπορούσε να φτιάξει κυβέρνηση.
Στη Μαδρίτη την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι φωνές που βλέπουν τον Ραχόι να ποντάρει σε νέες εκλογές, ελπίζοντας πως μεγαλύτερος χαμένος θα είναι το σοσιαλιστικό κόμμα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η El Pais, ο αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος (PP) κινείται προς το σενάριο της διεξαγωγής νέων εκλογών την άνοιξη επιρρίπτοντας αδιαλλαξία στον αρχηγό των Σοσιαλιστών -καθώς το δεξιό κόμμα θεωρεί πως παραμένει αβέβαιη η εναλλακτική της συνεργασίας στο αντίπαλο μπλοκ με συμφωνία γύρω από PSOE και Podemos.
Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο ραδιόφωνο RNE, ο Μαριάνο Ραχόι ανέφερε πως δεν έχει συνομιλήσει με το PSOE επειδή το κόμμα δεν θέλει να συνομιλήσει μαζί του.
«Εάν οι Σοσιαλιστές δεν θέλουν να διαπραγματευτούν μαζί μας, είναι πολύ δύσκολο να γίνει διαπραγμάτευση» είπε ο Ραχόι.
Η πολιτική αβεβαιότητα έχει ήδη αρχίσει να ρίχνει την σκιά της στο κλίμα γύρω από την ισπανική οικονομία. Ο πρωθυπουργός απέρριψε πάντως το ενδεχόμενο να αναθεωρηθούν οι προβλέψεις για την πορεία της ισπανικής οικονομίας φέτος εξαιτίας του πολιτικού αδιεξόδου ή και των εξελίξεων στην τιμή του πετρελαίου.
Τη Δευτέρα, το Παλάτι ξεκινά να υποδέχεται τους αρχηγούς των σχηματισμών στο νέο Κοινοβούλιο, ξεκινώντας από τα πιο μικρά μέχρι να φτάσει στο πρώτο, αλλά μη αυτοδύναμο, PP. H εβδομάδα επαφών πριν την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ξεκινά με κόμματα από τα Κανάρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τέλος οι εβδομαδιαίες προγνώσεις καιρού από την ΕΜΥ – Ποιος ο λόγος, η αιχμηρή ανάρτηση Κολυδά
- Γεραπετρίτης: Βλέπει «νίκες» στην εξωτερική πολιτική – Τι είπε για F 35 και casus belli
- Πώς αντέδρασε ο προπονητής της Νορβηγίας για τη spider-cam: «Η μπάλα πέφτει ευθεία από τον ουρανό» (vid)
- Άτυπη οικονομία: Εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα και προστασία – Πρωτιά της Ελλάδας
- Γιατί η Σοσάνα Ζούμποφ θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τη δημοκρατία;
- Ασπρόπυργος: Πέθανε ένας από τους τρεις πολυεγκαυματίες από τη φωτιά
- ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη: «Η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να λειτουργεί με αυτόματο πιλότο»
- Η FIFA πήρε θέση για το γκολ της Αγγλίας και την spider-cam: «Ο αισθητήρας δεν κατέγραψε κάποια επαφή»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442