Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ονειροπόλα και άτυχη στον έρωτα η Σμαράγδα Καρύδη

Ονειροπόλα και άτυχη στον έρωτα η Σμαράγδα Καρύδη

Το κλασικό μιούζικαλ «Sweet Charity» του Μπομπ Φόσι που έχει καθηλώσει πλήθος θεατών στη μεγάλη οθόνη αλλά και στο θέατρο έρχεται από τις 16 Μαρτίου στο Badminton με τη Σμαράγδα Καρύδη στον κεντρικό ρόλο της Charity και με συμπρωταγωνιστές (αλφαβητικά) τους: Νίκο Αρβανίτη (στο ρόλο του Herman), Σταύρο Ζαλμά (Vittorio Vidal), Μέμο Μπεγνή (Oscar), Νάντια […]

Το κλασικό μιούζικαλ «Sweet Charity» του Μπομπ Φόσι που έχει καθηλώσει πλήθος θεατών στη μεγάλη οθόνη αλλά και στο θέατρο έρχεται από τις 16 Μαρτίου στο Badminton με τη Σμαράγδα Καρύδη στον κεντρικό ρόλο της Charity και με συμπρωταγωνιστές (αλφαβητικά) τους: Νίκο Αρβανίτη (στο ρόλο του Herman), Σταύρο Ζαλμά (Vittorio Vidal), Μέμο Μπεγνή (Oscar), Νάντια Μπουλέ (Helene), Ντορέττα Παπαδημητρίου (Nickie Pignatelli), Ιβάν Σβιτάιλο (Big Daddy). Μαζί τους παίζουν και τραγουδούν η Shaya, η Idra Kayne, ο Δημήτρης Γαλάνης και ένας μεγάλος θίασος ηθοποιών, χορευτών και μουσικών.

Το κείμενο απέδωσαν στα ελληνικά ο Γιώργος Καπουτζίδης με τον Σταμάτη Πατρώνη, την ελληνική εκδοχή των στίχων επιμελήθηκε ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, τα σκηνικά ο Γιώργος Πάτσας, τα κοστούμια η Τότα Πρίτσα, τους φωτισμούς η Ελευθερία Ντεκώ και τη μουσική διεύθυνση ο Αλέξιος Πρίφτης.

Ο παραγωγός Μιχάλης Αδάμ στη συνέντευξη Τύπου παρουσιάζοντας τον Chet Walker και το cast του Sweet Charity τόνισε «πως δεν θα τολμούσαμε ποτέ να ανεβάσουμε ένα μιούζικαλ τόσο υψηλών απαιτήσεων, όπως αυτό του Bob Fosse, αν δεν είχαμε το ταλέντο της Charity – Σμαράγδα Καρύδη και τόσο καλών ηθοποιών χορευτών και τραγουδιστών. Πάνω από όλα όμως δεν θα τολμούσαμε να το ανεβάσουμε, αν δεν είχαμε τον Chet Walker, τον βραβευμένο με TONY σκηνοθέτη-χορογράφο του Broadway, ο οποίος ήταν για πολλά χρόνια στενός συνεργάτης του Fosse και συνεχιστής του έργου του». Όπως είπε ο Μιχάλης Αδάμ «είναι σαν να έχουμε τον ίδιο τον Bob Fosse να διδάσκει το μιούζικαλ στους ηθοποιούς μας.» Ο Chet Walker, μεταξύ άλλων, είναι ο δημιουργός του Fosse the Musical, το μιούζικαλ που βραβεύτηκε με εννέα TONY».

O χορογράφος-σκηνοθέτης Chet Walker με τη σειρά του είπε «πως το 1986 που ξανανέβηκε το Sweet Charity στo Broadway με την Debbie Allen, ήταν βοηθός του Bob Fosse. Από τότε και για 30 χρόνια έχει ανεβάσει το Sweet Charity σε πολλές χώρες του κόσμου. «Κάθε φορά, ενώ η ιστορία είναι η ίδια, η παράσταση παίρνει κάτι από την προσωπικότητα της ηθοποιού που υποδύεται την Charity και αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον.»
«Ο Mr.Fosse», είπε ο Chet Walker, «έφτιαξε αυτή την παράσταση to 1965, για να την κάνει δώρο στη σύντροφό του μεγάλη σταρ της εποχής Gwen Verdon στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.»

Στην παράσταση αντιπροσωπεύονται οι τρεις πλευρές του Bob Fosse, του αλητήριου Charlie, του σταρ του εμπορικού κινηματογράφου Vittorio Vidal (που υποδύεται ο Σταύρος Ζαλμάς) και του αναποφάσιστου να δεσμευτεί σε μία σχέση Oscar (Μέμος Μπεγνής).

Εκρηκτικό, ξεκαρδιστικό, διαποτισμένο από τη ρομαντική ατμόσφαιρα της Νέας Υόρκης, το Sweet Charity αφηγείται τις ερωτικές περιπέτειες της καλοκάγαθης χορεύτριας-taxi girl Charity.
«Taxi Girls» ονόμαζαν στην Αμερική τις κοπέλες, τις οποίες προσλάμβαναν οι άνδρες-θαμώνες των κλαμπ για να τους συνοδέψουν σε ένα χορό. Η Charity αναζητά μανιωδώς την αληθινή αγάπη, αλλά σκοντάφτει από τον έναν λάθος εραστή στον άλλο.

To μιούζικαλ στην ιστορία του Broadway ανέβηκε για πρώτη φορά στο Palace Theater το 1965 με πρωταγωνίστρια τη σύντροφο του Bob Fosse Gwen Verdon. Έκανε 608 παραστάσεις, ενθουσιάζοντας κοινό και κριτικούς και συγκεντρώνοντας εννέα υποψηφιότητες για Tony, από τις οποίες απέσπασε το Tony καλύτερης χορογραφίας, καθώς και το Outer Critics Circle Award για την καλύτερη παράσταση. Το μιούζικαλ αναβίωσε στο Broadway το 1986 με την Debbie Allen στον ομώνυμο ρόλο, προσθέτοντας στη συλλογή του άλλα πέντε Tony κι ένα Drama Desk Award!

Το Sweet Charity ανέβηκε άλλες τρεις φορές στη χώρα μας από την Αλίκη Βουγιουκλάκη το 1975 στο θέατρο Αλίκη με τίτλο Καμπίρια, με συμπρωταγωνιστές τον Χρήστο Πολίτη και τον Βασίλη Τσιβιλίκα. Η επιτυχία ήταν τέτοια, που η παράσταση επαναλήφθηκε τέσσερα χρόνια αργότερα, με παρτενέρ τής Αλίκης αυτή τη φορά τούς Δάνη Κατρανίδη και Τάκη Χρυσικάκο. Ανάλογη απήχηση είχε και το τρίτο ανέβασμα το 1993 στο Θέατρο Παρκ, με τη Σμαρούλα Γιούλη στο ρόλο της Charity και συμπρωταγωνιστή και πάλι τον Χρήστο Πολίτη μαζί με τον Θάνο Καληώρα.

Παραστάσεις: Τετάρτη έως και Κυριακή
Τετάρτη 19.30 /Πέμπτη-Παρασκευή 20.30
Σάββατο 17.00 Και 21.00 και Κυριακή 19.30
Τιμές εισιτηρίων: A Ζώνη 38 ευρω, Β Ζώνη 30 ευρώ, Γ Ζώνη 24 ευρώ, Δ Ζώνη 18 ευρώ, Ε Ζώνη 12 ευρώ (Σπουδαστικο Ανεργων 10 Ευρω)
Ισχυουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια
Πληροφορίες: τηλ. 210 8840600

Προπώληση: 210 8840600, Www.Abcd.Gr, Www.Viva.Gr, Public, Seven Spots, Ianos, Mediamarkt & Reload Stores

entertainment.in.gr

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024