
Νέα μείωση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες κατά 3,8 δισ. ευρώ
Στη μείωση του ανωτάτου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες κατά 3,8 δισ. ευρώ προχώρησε το ΔΣ της ΕΚΤ μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος.
Στη μείωση του ανωτάτου ορίουπαροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες κατά 3,8 δισ. ευρώ προχώρησε το δσ της ΕΚΤ μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος.
Η απόφαση που ελήφθη την Πέμπτη διαμορφώνει το πλαφόν δανεισμού του εγχώριου τραπεζικού κλάδου από τον έκτακτο μηχανισμό της Τράπεζας της Ελλάδος στα 72 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με την εγχώρια νομισματική αρχή, η μείωση αυτήαντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο της υποχώρησης της αβεβαιότητας και της σταθεροποίησης των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα, καθώς και την επιτευχθείσα πρόοδο στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.
Πλέον, ο ELA έχει μειωθεί κατά σχεδόν 18 δισ. ευρώ από τα υψηλά του τον περασμένο Ιούλιο, μετά την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και την επαναλειτουργία των τραπεζών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΕΚΠΑ: Ανάμνηση νόστιμη και ευχάριστη
- Λέσβος: Κτηνοτρόφοι απέκλεισαν ξανά το λιμάνι της Μυτιλήνης – Ο λόγος που διαμαρτύρονται
- Με προβλήματα η επιστροφή των τελευταίων εκδρομέων του Πάσχα – Πού καταγράφεται μποτιλιάρισμα
- Τοξικό αφεντικό: Τι είναι η «σκοτεινή ηγεσία» και πώς να την αποφύγετε
- Τι σημαίνει να είσαι καλά; Μελέτη αναγνωρίζει τις προϋποθέσεις για ψυχική υγεία
- Αποκάλυψη του πρώην GM της Αρμάνι Μιλάνο: «Είχαμε συμφωνήσει με Ντόρσεϊ και Μιλουτίνοφ»


