Αβραμόπουλος: Η επιστροφή στους φράχτες υπονομεύει το μέλλον της Ευρώπης
Σαφές μήνυμα προς τα κράτη μέλη που διαφοροποιούνται από την επίσημη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο θέμα της μετανάστευσης, έστειλε ο αρμόδιος επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, επαναλαμβάνοντας τη θέση του για διατήρηση της Συνθήκης Σένγκεν: «Η επιστροφή στους φράχτες και στις εθνικές πολιτικές υπονομεύει το μέλλον της Ευρώπης» είπε.
Σαφές μήνυμα προς τα κράτη μέλη που διαφοροποιούνται από την επίσημη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο θέμα της μετανάστευσης, έστειλε ο αρμόδιος επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, επαναλαμβάνοντας τη θέση του για διατήρηση της Συνθήκης Σένγκεν: «Η επιστροφή στους φράχτες και στις εθνικές πολιτικές υπονομεύει το μέλλον της Ευρώπης» είπε.
Σε συνέντευξή του στη βελγική τηλεόραση, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως τον τελευταίο χρόνο η ΕΕ δούλεψε πολύ σκληρά, ώστε να διαμορφωθεί μία κοινή μεταναστευτικη πολιτική, η οποία δεν υπήρχε πριν.
«Η συνθήκη Σένγκεν αποτελεί τη μεγαλύτερη κατάκτηση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης» σημείωσε και εξέφρασε τη διαφωνία του με τη άποψη ότι η συνθήκη Σενγκεν δεν δούλεψε ποτέ. «Η δυνατότητα της ελεύθερης μετακίνησης στην Ευρώπη θα πρέπει να παραμείνει με όλα τα μέσα. Πηγαίνοντας πίσω στις εθνικές πολιτικές, χτίζοντας φράκτες, υπονομεύουμε το μέλλον της Ευρώπης, και εγώ και η Επιτροπή είμαστε οι εγγυητές των συνθηκών. Και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, όχι μόνο για να διατηρήσουμε τη Σένγκεν, αλλά και να λύσουμε όλα τα πράγματα» είπε χαρακτηριστικά.
Όπως ανέφερε ο Ευρωπαίος επίτροπος, η υποχρέωση των κρατών-μελών είναι η υποστήριξη των αρχών και των αξιών της ΕΕ, υπενθυμίζοντας πως όλοι θα κριθούν από τους πολίτες τους.
«Είμαι πολύ ανήσυχος από την αύξηση της ξενοφοβίας, του λαϊκισμού και το εθνικισμού» ανέφερε, τονίζοντας πως «οι επιθέσεις στην Κολωνία δίνουν έδαφος σε όσους θέλουν να θρέψουν την ξενοφοβία» είπε ο επίτροπος..
«Τα κράτη-μέλη έχουν τεράστια ευθύνη. Είναι πολύ απλό να λες πως διαφωνείς και πως θα χτίσεις φράχτες και πως θα αποχωρήσεις από την ΕΕ. Έτσι θα προχωρήσουμε μπροστά; Φυσικά ανησυχώ για το μέλλον των παιδιών μου, αλλά δεν θα αφήσω ποτέ να επικρατήσει ο φόβος» επεσήμανε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 10 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442