Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι νέες ταινίες που κυκλοφορούν στις ελληνικές αίθουσες

Οι νέες ταινίες που κυκλοφορούν στις ελληνικές αίθουσες

Ο Νοτιάς του Τάσου Μπουλμέτη, το αμερικανικό ριμέικ της αργεντίνικης Το μυστικό στα μάτια της και το ισλανδικό, βραβευμένο φιλμ, Δεσμοί αίματος, αποτελούν τις νέες κινηματογραφικές προτάσεις από την Πέμπτη 14/01.

Eπιμέλεια: Τζωρτζίνα Ντούτση

Η νέα ταινία του Τάσου Μπουλμέτη, με τίτλο Νοτιάς, η αμερικανική εκδοχή της αργεντίνικης ταινίας Το μυστικό στα μάτια της του Χουάν Χοσέ Καμπανέλα, με πρωταγωνίστριες τις δυο σταρ του Χόλιγουντ Νικόλ Κίντμαν και Τζούλια Ρόμπερτς και η βραβευμένη ταινία Δεσμοί αίματος, αποτελούν τις νέες προτάσεις που μπορεί να απολαύσει το κοινό στις ελληνικές αίθουσες, από την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου.


Νοτιάς
Από τη μέρα που εμφανίζονται στον Σταύρο οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με ένα δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα, δεκαετίες του ’60, ’70 και ’80 πυροδοτούν τη φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτά που ποθεί, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Όταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες, και θα ανακαλύψει τον εαυτό του. Μετά την τεράστια εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία της Πολίτικης Κουζίνας, ο Τάσος Μπουλμέτης επιστρέφει με μία γλυκόπικρη κωμωδία με φόντο την ταραχώδη Ελλάδα των δεκαετιών ’60, ’70 και ’80. Τη μουσική της ταινίας υπογράφει, όπως και στην Πολίτικη Κουζίνα, η Ευανθία Ρεμπούτσικα.


Το Μυστικό στα Μάτια τους
Remake της αργεντίνικης ταινίας Το μυστικό στα μάτια της του Χουάν Χοσέ Καμπανέλα με πρωταγωνίστριες τις Τζούλια Ρόμπερτς και Νικόλ Κίντμαν. Δύο ανερχόμενοι ντεντέκτιβ, ο Ρέι και η Τζες, υπό την επίβλεψη της αρχηγού τους, Κλαιρ, κάνουν μια ανατριχιαστική ανακάλυψη. Η έφηβη κόρη της Τζες έχει δολοφονηθεί βίαια κι ανεξήγητα. Έπειτα από δεκατρία χρόνια εμμονικής έρευνας, ο Ρέι βρίσκει ένα στοιχείο που πιστεύει ότι θα εξιχνιάσει την υπόθεση. Κανείς δεν είναι προετοιμασμένος όμως, για τα μυστικά που θα έρθουν στην επιφάνεια και για τις επιπτώσεις που έχει η ανάγκη για εκδίκηση στην ανθρώπινη ψυχή.


Δεσμοί Αίματος
Σε μια απομακρυσμένη κοιλάδα στην Ισλανδία, ο Γκάμι και ο Κίντι, δύο αδέλφια που ζουν δίπλα-δίπλα και μοιράζονται την ίδια γη και έχουν παρόμοιο τρόπο ζωής, δεν μιλάνε εδώ και 40 χρόνια. Τα πρόβατα που έχουν κληρονομήσει θεωρούνται από τα σημαντικότερα είδη ζώου της περιοχής κι εκείνοι έχουν βραβευθεί πολλές φορές για τα κριάρια τους που έλκουν μια μακρινή, αρχαία καταγωγή. Όταν μια θανατηφόρα ασθένεια προσβάλει τα πρόβατα του Κίντι και εξαπλώνεται στην περιοχή ως ιός, οι αρχές αποφασίζουν ότι πρέπει να θανατωθούν όλα τα πρόβατα της κοιλάδας ώστε να σταματήσει η απειλή. Όμως, αυτή η απόφαση θα αποτελέσει έναν «ξαφνικό θάνατο» για τους κτηνοτρόφους καθότι αυτή είναι η κύρια πηγή του εισοδήματός τους, με αποτέλεσμα να πρέπει να εγκαταλείψουν τη γη τους. Αλλά ο Γκάμι και ο Κίντι δεν εγκαταλείπουν τόσο εύκολα, κι ο καθένας προσπαθεί να αντιμετωπίσει το κακό με τον δικό του τρόπο: ο Κίντι χρησιμοποιώντας το τουφέκι του και ο Γκάμι την ευστροφία του. Το ισλανδικό δράμα του Γκρίμουρ Χακόναρσον απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών και τον Χρυσό Αλέξανδρο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 14-20/01

Δείτε περισσότερα για τις νέες ταινίες

entertainment.in.gr

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024