Μετεκπαιδευτικό συνέδριο Θεραπευτικών Εξελίξεων στην Ογκολογία
Το «Πρώτο Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο Θεραπευτικών Εξελίξεων στην Ογκολογία» διοργανώνεται από την Ελληνική Ογκολογική Ερευνητική Ομάδα σε συνεργασία με τις Επιστημονικές Επιτροπές του ΙΑΣΩ και του ΙΑΣΩ General την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 201.
Το «Πρώτο Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο Θεραπευτικών Εξελίξεων στην Ογκολογία» διοργανώνεται από την Ελληνική Ογκολογική Ερευνητική Ομάδα σε συνεργασία με τις Επιστημονικές Επιτροπές του ΙΑΣΩ και του ΙΑΣΩ General την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Κλινικής ΙΑΣΩ (Λεωφ. Κηφισίας 37-39, Μαρούσι).
Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογικής Ανατομικής, της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας, της Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας Ελλάδας καθώς και της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας.
Η διεπιστημονική αυτή σύμπραξη έχει σκοπό την ανάδειξη όλων των σημαντικών εξελίξεων στην αντιμετώπιση του καρκίνου και την επισήμανση του ουσιαστικού ρόλου της πολυδιάστατης επιστημονικής αντιμετώπισης του ασθενούς.
Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου είναι ο Βασίλειος Γεωργούλιας, Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας – Ογκολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, Διευθυντής Α’ Ογκολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ General και αντιπρόεδρος ο Χρίστος Παπαδημητρίου, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστημονικός Υπεύθυνος Τμήματος Παθολογικής Ογκολογίας ΙΑΣΩ.
Εκλεκτοί ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων (ογκολόγοι, χειρουργοί, ακτινοθεραπευτές, γυναικολόγοι, παθολογοανατόμοι, ουρολόγοι, αιματολόγοι, κ.λπ.) καθώς και έμπειρα νοσηλευτικά στελέχη θα συμμετέχουν ως ομιλητές. Η πολύπλευρη και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση (multidisciplinary approach) του ασθενούς με νεοπλασματική νόσο αποτελεί πλέον ένα κεκτημένο, το οποίο συμβάλει καθοριστικά στα θεραπευτικά αποτελέσματα.
Τα τελευταία χρόνια οι μεγάλες εξελίξεις στη βιολογία με την αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου γονιδιώματος και την κατανόηση βασικών μηχανισμών της καρκινογένεσης και της άμυνας του οργανισμού προς το «ξένο-non self», αλλά και οι σπουδαίες τεχνολογικές πρόοδοι έχουν εμπλουτίσει σημαντικά το οπλοστάσιο έναντι του καρκίνου. Απαιτείται όμως συνεχιζόμενη και εντατική έρευνα, ενημέρωση και δυνατότητα ταχείας ενσωμάτωσης της νέας γνώσης στην καθημερινή ιατρική πρακτική, ανάγκες που φιλοδοξεί να καλύψει το συγκεκριμένο συνέδριο.
Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι ελεύθερη.
Για πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής:
Γραμματεία Διημερίδας: SCEP- Scientific-Cultural Events and Publications, τηλ.: 210 7240039, 210 7240608, fax: 210 7240139, email: [email protected]
health.in.gr
- Τζωρτζάτος και Αργυρόπουλος βραβεύτηκαν ως καλύτεροι στο World Cup (vid)
- Γαλλία: Συναγερμός στο Μπορντό – Οι πύρινες φλόγες απειλούν ολόκληρη την πόλη – Σκέψεις για εκκένωσή της
- Σκουμπάκης: «’Ηταν ένας τρελός τελικός και λατρεύω την ομάδα μας» (vid)
- Ρίγη συγκίνησης στην απονομή του χρυσού μεταλλίου στην Εθνική Πόλο (vid)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [26.07 – 01.08.2026]
- Το μυστικό πίσω από ένα από τα πιο διάσημα επιτραπέζια παιχνίδια κρύβεται σε ένα μικρό ισπανικό μπαρ
- Ποιος (και τι) να συγκριθεί μαζί σας;
- Δύο συλλήψεις για τη σχεδιαζόμενη επίθεση με χειροβομβίδα στην Αττική – Αναζητείται 27χρονος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [26.07 – 01.08.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/4257ae45-2cab-437a-995f-0bca4858a655-315x220.jpeg)








































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442