Τελευταία ομιλία Ομπάμα για την Κατάσταση του Έθνους
Στις 21:00 το βράδυ τοπική ώρα (ξημερώματα της Τετάρτης ώρα Ελλάδας) ο Μπαράκ Ομπάμα εκφωνεί την τελευταία του Ομιλία για την Κατάσταση του Έθνους ως πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώπιον των μελών του Κογκρέσου, της κυβέρνησης και του Ανώτατου Δικαστηρίου. Ο Ομπάμα θα παρουσιάσει τις προτεραιότητές του για την τελευταία του χρονιά στον προεδρικό θώκο, ενώ θα επιχειρήσει να κάνει έναν θετικό απολογισμό για την θητεία του.
Στις 21:00 το βράδυ τοπική ώρα (ξημερώματα της Τετάρτης ώρα Ελλάδας) ο Μπαράκ Ομπάμα εκφωνεί την τελευταία του Ομιλία για την Κατάσταση του Έθνους ως πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώπιον των μελών του Κογκρέσου, της κυβέρνησης και του Ανώτατου Δικαστηρίου.
Ο Ομπάμα θα παρουσιάσει τις προτεραιότητές του για την τελευταία του χρονιά στον προεδρικό θώκο, ενώ θα επιχειρήσει να κάνει έναν θετικό απολογισμό για την θητεία του.
Μεταξύ των προτεραιοτήτων του Μπαράκ Ομπάμα, όπως επισημαίνεται από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, είναι να επιτύχει τη συναίνεση σχετικά με τo Σύμφωνο Συνεργασίας των δύο πλευρών του Ειρηνικού (Trans-Pacific Partnership, TPP), να επιβάλει αυστηρότερη νομοθεσία για την οπλοκατοχή, αλλά και να κλείσει τις φυλακές του Γκουαντάναμο.
Ο αμερικανός πρόεδρος θέλει το μήνυμά του στην τελευταία του ομιλία για την Κατάσταση του Έθνους να είναι πιο αισιόδοξο από την εικόνα που προσπαθούν να παρουσιάσουν οι Ρεπουμπλικάνοι υποψήφιοι για το χρίσμα για την προεδρία.
Ανάμεσα στα θέματα στα οποία αναμένεται να επικεντρωθεί είναι η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κούβα, καθώς και η μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Σε συνέντευξή του στο Today, ο Μπαράκ Ομπάμα επισήμανε ότι λυπάται που δεν υλοποίησε τον στόχο που είχε να ενώσει τους Αμερικανούς, ειδικά στην Ουάσιγκτον και την αμερικανική Γερουσία.
Ακόμη κι έτσι, έσπευσε να προσθέσει ότι δεν πιστεύει ότι οι Αμερικανοί ψηφοφόροι θα πειστούν από την διχαστική ρητορεία του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου, Ντόναλντ Τραμπ. «Είμαι αρκετά πεπεισμένος ότι η συντριπτική πλειονότητα των Αμερικανών αναζητά το είδος των πολιτικών που τρέφουν τις ελπίδες μας και όχι τους φόβους μας, εργάζονται σε κλίμα ενότητας και δεν επιχειρούν να μας διχάσουν. (Τους πολιτικούς που) δεν αναζητούν απλοϊκές λύσεις και αποδιοπομπαίους τράγους» δήλωσε ο αμερικανός ηγέτης.
Ο Ομπάμα, ο οποίος εξελέγη το 2008 και επανεξελέγη το 2012, θα εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2017.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- 13η σύνταξη: Η τιμωρητική λογική μιας κατάργησης: «Δεν σας άρεσε; Σας την κόβουμε»
- Δύο μέτρα, δύο σταθμά: Σιγή ιχθύος από την ΕΕ για το Ισραήλ στη Μπιενάλε, «πρόστιμο» για τη Ρωσία
- Είναι το slow summer το μυστικό για καλύτερες διακοπές;
- Το Αιγαίο που πληγώναμε: Παράνομη αλιεία από τουρκικές μηχανότρατες καταγγέλλει το «Αρχιπέλαγος»
- Ο Γολγοθάς των γυναικών από την Ουγκάντα προς τη Μέση Ανατολή
- «Η κατάσταση μόνο θα χειροτερεύει» – Οι πυρκαγιές αναγκάζουν τους πυροσβέστες να κάνουν αδύνατες επιλογές
- Πολλοί άνθρωποι εμπιστεύονται την επιστήμη αλλά ασπάζονται θεωρίες συνωμοσίας – Γιατί;
- Το 40% των Ελλήνων με μια χρόνια νόσο – Από τα μεγαλύτερα ποσοστά πολλαπλής νοσηρότητας κατέχει η Ελλάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442