Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής του ΟΛΠ

Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής του ΟΛΠ

Το Χρηματιστήριο, κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανακοίνωσε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής του ΟΛΠ, καθώς και των παραγώγων προϊόντων με υποκείμενο τίτλο την εν λόγω μετοχή συμπεριλαμβανομένων και των προϊόντων δανεισμού.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανακοίνωσε ότι αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), καθώς και των παραγώγων προϊόντων με υποκείμενο τίτλο την εν λόγω μετοχή συμπεριλαμβανομένων και των προϊόντων δανεισμού.

«Η Διοίκηση του ΟΛΠ Α.Ε. για λόγους προστασίας του επενδυτικού κοινού αιτήθηκε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της Εταιρείας μέχρι να υπάρξει ενημέρωση από τον κύριο μέτοχο (ΤΑΙΠΕΔ) σχετικά με το περιεχόμενο της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η μετοχή της εταιρείας πριν την αναστολή διαπραγμάτευσης σημείωνε άνοδο 1,46% και η τιμή της διαμορφωνόταν στα 14,56 ευρώ.

Το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί το άνοιγμα των προσφορών για τον ΟΛΠ από το ΤΑΙΠΕΔ. Ο αριθμός των προσφορών είναι άγνωστος, αν και οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η κινεζική Cosco θα είναι η μοναδική υποψήφια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έτεροι βασικοί διεκδικητές, οι Δανοί της Maersk, έκαναν πίσω, προτιμώντας να διεκδικήσουν στη Θεσσαλονίκη τον ΟΛΘ, οι δεσμευτικές προσφορές για την πώληση του οποίου αναμένονται σε τρεις μήνες.

Η υπόθεση του ΟΛΠ αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο στοίχημα της κυβέρνησης, μετά την υπογραφή της σύμβασης με την Fraport για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024