Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συγκρούσεις υποστηρικτών του Pegida - αστυνομικών στην Κολωνία

Συγκρούσεις υποστηρικτών του Pegida – αστυνομικών στην Κολωνία

Συγκρούσεις ξέσπασαν το απόγευμα του Σαββάτου στην Κολωνία μεταξύ ακροδεξιών διαδηλωτών και αστυνομικών. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και νερού υπό πίεση για να διαλύσουν την αντιμεταναστευτική συγκέντρωση, όταν υποστηρικτές του Pegida πέταξαν κροτίδες και μπουκάλια μπύρας κατά αστυνομικών. Αντιδιαδήλωση πραγματοποίησαν στην Κολωνία αριστερές οργανώσεις, ενώ εκατοντάδες γυναίκες πραματοποίησαν διαμαρτυρία κατά της βίας εναντίον γυναικών έξω από τον καθεδρικό της πόλης.

Συγκρούσεις ξέσπασαν το απόγευμα του Σαββάτου στην Κολωνία μεταξύ ακροδεξιών διαδηλωτών και αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και νερού υπό πίεση για να διαλύσουν την αντιμεταναστευτική συγκέντρωση, όταν υποστηρικτές του Pegida πέταξαν κροτίδες και μπουκάλια μπύρας κατά αστυνομικών.

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν στα επεισόδια, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις.

Οι αστυνομικοί είχαν καλέσει τους διαδηλωτές, ορισμένοι από τους οποίους φώναζαν συνθήματα εναντίον της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, να επιστρέψουν στην πλατεία, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, απ’ όπου είχαν ξεκινήσει την πορεία τους.

Όταν εκείνοι συνέχισαν να εκτοξεύουν μπουκάλια μπίρας και κροτίδες εναντίον των δυνάμεων της τάξης, οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν νερό υπό πίεση για να τους διαλύσουν.

Την διαδήλωση είχε οργανώσει το ξενοφοβικό, αντιισλαμικό κίνημα Pegida με την συμμετοχή του ακροδεξιού κόμματος «Pro Koeln» και μελών εξτρεμιστικών οργανώσεων της περιοχής, μετά τις πληροφορίες ότι ανάμεσα στους δράστες των επιθέσεων κατά γυναικών ήταν και αρκετοί αιτούντες άσυλο.

Η «αντι-διαδήλωση» διοργανώθηκε από τις ομάδες «Η Κολωνία αντιστέκεται», υπό το γενικό σύνθημα «Όχι στο ρατσιστικό μίσος! Όχι στην σεξουαλική βία!».

Περίπου 1.700 αστυνομικοί συμμετείχαν στην επιχείρηση περιφρούρησης των δύο συγκεντρώσεων.

Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες γυναίκες συγκεντρώθηκαν στα σκαλιά του καθεδρικού ναού της Κολωνίας για να διαμαρτυρηθούν για τις επιθέσεις, στις οποίες σύμφωνα με τους μάρτυρες εμπλέκονται πολλοί νέοι «αραβικής ή βορειοαφρικανικής καταγωγής».

Οι γυναίκες κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Το όχι σημαίνει όχι. Αυτοί είναι οι νόμοι μας. Μείνετε μακριά μας» και «Όχι στη βία εναντίον γυναικών, είτε στην Κολωνία, είτε στη γιορτή μπύρας, είτε στην κρεβατοκάμαρα».

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου πολλές είχαν σφυρίχτρες ή χτυπούσαν κατσαρόλες.

«Θέλουμε και πάλι να αισθανθούμε ασφάλεια (…) Είμαι εδώ για όλες τις μητέρες, τις κόρες, τις εγγονές, τις γιαγιάδες που θέλουν να κυκλοφορούν με ασφάλεια» εξήγησε η Μαρτίνα Σούμεκερς, μία 57χρονη μουσικός που οργάνωσε την κινητοποίηση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024