Χριστοφιλοπούλου: Ψεύδεται η κυβέρνηση ότι εγγυάται τις παλιές συντάξεις
Να αφήσει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος «το σόου διαπραγμάτευσης» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να αποσύρει τις απαράδεκτες προτάσεις του, σχολίασε για τη συνέντευξη του κ. Κατρούγκαλου η Εύη Χριστοφιλοπούλου εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Η κ. Χριστοφιλοπούλου υποστηρίζει ότι μπορεί μεν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να δήλωσε ότι η πρόταση του εγγυάται τις παλιές συντάξεις όμως η αλήθεια είναι διαφορετική.
Να αφήσει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος «το σόου διαπραγμάτευσης» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να αποσύρει τις απαράδεκτες προτάσεις του, σχολίασε για τη συνέντευξη του κ. Κατρούγκαλου η Εύη Χριστοφιλοπούλου εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Πρόσθεσε ότι με τη συνέντευξη του ο κ. Κατρούγκαλος «δεν σταμάτησε στις κορώνες λαϊκισμού, την επίθεση στην αντιπολίτευση και την αγνόηση του μεταρρυθμιστικού νόμου 3863/2010. Δυστυχώς ακούστηκαν ψέματα ενώ επιβεβαιώθηκαν οι τερατογενέσεις του δικού του… πονήματος».
Η κ. Χριστοφιλοπούλου υποστηρίζει ότι μπορεί μεν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να δήλωσε ότι η πρόταση του εγγυάται τις παλιές συντάξεις όμως η αλήθεια είναι διαφορετική:
«Σύμφωνα με το αρ. 15 παρ. 2 περ. β, το 2018 εφόσον η σύνταξη που λαμβάνουν οι παλαιοί συνταξιούχοι είναι μεγαλύτερη από αυτή που προκύπτει με το νέο σύστημα, η προσωπική διαφορά ‘απομειούται μέχρι την τελική αντιστοίχηση με τις συντάξεις όσων συνταξιοδοτηθούν μετά την θέση σε ισχύ του νόμου αυτού’. Συμπέρασμα: ψεύδονται και μετακυλύουν την ευθύνη περικοπών που οι ίδιοι προτείνουν και θεσμοθετούν, στις επόμενες κυβερνήσεις» τόνισε η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Επιπλέον, επικαλείται διατάξεις του νομοσχεδίου οι οποίες, όπως ισχυρίζεται:
- Πρώτον, αδικούν κατάφορα αυτούς που με συνέπεια καταβάλλουν για πολλά χρόνια εισφορές στο σύστημα, και γι’ αυτούς οι μειώσεις θα είναι μεγαλύτερες, δημιουργώντας κίνητρο εισφοροδιαφυγής και μετατρέποντας τίς συντάξεις σε φιλοδώρημα για τις επόμενες γενιές.
- Δεύτερον, αδικούν κατάφορα όσους επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες δηλώνουν με ειλικρίνειατα εισοδήματά τους, καθώς οι αυξήσεις των εισφορών είναι υπέρογκες και οι μειώσεις των συντάξεων αναλογικά μεγαλύτερες και ενισχύουν τη φοροδιαφυγή σε περίοδο που το Δημόσιο έχει ανάγκη από έσοδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Χαλκίδα: Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει συμμορία εκβιαστών σε αμόκ να τα κάνει γυαλιά καρφιά σε μπαρ
- Η καρατόμηση του Σιδηρόπουλου και οι συμπτώσεις που βγάζουν μάτια
- Η Νάτασα Θεοδωρίδου μας προσκαλεί σε μια μεγάλη συναυλία στο Κατράκειο Θέατρο
- Shein – Temu – AliExpress: Τέλος στα «τζάμπα» μικροδέματα από την Κίνα – Ο Ιούλιος των τελωνειακών δασμών
- Απάτη με μήνυμα που «μοιάζει» να έρχεται από το gov.gr
- Έλεγχοι της ΑΑΔΕ σε 4.000 επιχειρήσεις – Ποιοι βρίσκονται στο στόχαστρο
- Τζέιμς Χάντι: Νεκρός ο γνωστός ηθοποιός- Τον δολοφόνησε ο γιος της συντρόφου του
- Στο εδώλιο ξανά ο Δημήτρης Λιγνάδης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-rachel-claire-5531048-315x220.jpg)





















































![CNN: Η φωτιά στο αεροπλανοφόρο Gerald Ford ήταν πολύ πιο σοβαρή από όσο άφησαν να εννοηθεί [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/photo-collage.png-315x220.png)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442