Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένταση στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από τη Βουλή

Ένταση στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από τη Βουλή

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής κατά τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για το Ασφαλιστικό έξω από τη Βουλή, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Τα ΜΑΤ χρησιμοποίησαν γκλομπ και χημικά για να απωθήσουν τους διαδηλωτές έξω από τα ανθοπωλεία στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας. Φωτογραφίες.

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής κατά τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για το Ασφαλιστικό έξω από τη Βουλή, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι.

Τα ΜΑΤ χρησιμοποίησαν γκλομπ και χημικά για να απωθήσουν τους διαδηλωτές έξω από τα ανθοπωλεία στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας.

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, οι διαδηλωτές εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου με τρία τουριστικά λεωφορεία, των οποίων η διέλευση επιτρέπεται στην Ηρώδου Αττικού.

Αργότερα κινήθηκαν προς το Κοινοβούλιο, όπου απωθήθηκαν βίαια από διμοιρίες των ΜΑΤ.

«Η κυβέρνηση και τα “παπαγαλάκια” της έχουν ξεπεράσει κάθε όριο θράσους και κοροϊδίας», δήλωσε κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης του ΠΑΜΕ για το Ασφαλιστικό, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, προσθέτοντας:

«Παρουσιάζουν το νομοσχέδιο ότι βοηθάει τους αδύνατους μέσα από το κόψιμο των συντάξεων, μέσα από την αφαίρεση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, μέσα από την κατάργηση ακόμη και του ΕΚΑΣ, ακόμη και των αναπηρικών συντάξεων».

«Χθες ο πρωθυπουργός είδε τους βιομήχανους, τους ξενοδόχους, το μεγάλο κεφάλαιο. Σε αυτούς υποσχέθηκε να λύσει το πρόβλημα του ασφαλιστικού σύμφωνα με τις δικές τους απαιτήσεις. Αυτές τις απαιτήσεις υλοποιεί σήμερα η κυβέρνηση, γι’ αυτό οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βγουν στο δρόμο, έτσι ώστε να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο, να αποσυρθεί, να ανατραπεί αυτή η πολιτική», ανέφερε ο κ. Κατσώτης, ο οποίο κατέληγε λέγοντας πως «το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις σ’ αυτή την κατεύθυνση».

Στο υπουργείο Εργασίας είχε προγραμματιστεί να συγκεντρωθούν το μεσημέρι και μέλη της ΑΔΕΔΥ. Η δράση της ΑΔΕΔΥ είναι το πρώτο βήμα «για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, ενάντια στην ολοκληρωτική κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος που προωθείται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους δανειστές».

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος θα παραχωρήσει αργότερα συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό.

Διαβάστε επίσης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024