Τουλάχιστον έξι γυναίκες στην Ζυρίχη έχουν καταγγείλλει ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικών επιθέσων τη νύχτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, ανακοίνωσε την Πέμπτη η αστυνομία της πόλης σε ανακοίνωσή της.

Η υπόθεση παρουσιάζει ομοιότητες με τα όσα συνέβησαν στην Κολωνία, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει ξεκάθαρη σύνδεση μεταξύ των περιστατικών.

«Κατατέθηκαν πολλές μηνύσεις για σεξουαλικές επιθέσεις και κλοπές» επισήμανε η αστυνομία, που παραλληλίζει τα περιστατικά αυτά στην ανακοίνωσή της με τα γεγονότα που στιγμάτισαν τη νύχτα της 31ης Δεκεμβρίου με αυτά που σημειώθηκαν στη γερμανική πόλη.

Η αστυνομία, που ξεκίνησε έρευνα, απηύθυνε έκκληση σε ενδεχόμενους αυτόπτες μάρτυρες αλλά και πιθανά θύματα να σπεύσουν να παρουσιαστούν στις αρχές.

Περίπου 25 κλοπές καταγγέλθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας της 31ης Δεκεμβρίου στη Ζυρίχη, την ώρα που 120.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να γιορτάσουν την έλευση του νέου έτους στις όχθες της λίμνης της πόλης.

Η αστυνομία που διεξαγάγει έρευνες για τα περιστατικά κλοπών, ανακάλυψε ότι πολλές γυναίκες κατήγγειλαν ότι τους επιτέθηκαν και τις κακοποίησαν σεξουαλικά.

Τουλάχιστον έξι γυναίκες είπαν ότι τις περικύκλωσαν και άρχισαν να τις αγγίζουν «πολλοί άνδρες με μελαμψό δέρμα», που είχαν διεισδύσει στο πλήθος.

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι η πλειονότητα των μηνύσεων κατατέθηκε τις τελευταίες 24 ώρες.

Για ασυνήθιστο αριθμό περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης την νύχτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στο Ελσίνκι, έκανε λόγο η αστυνομία της Φινλανδίας, διευκρινίζοντας πως δέχθηκε καταγγελίες για υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται αιτούντες άσυλο.

Δυνάμεις των αρχών ασφαλείας οι οποίες έκαναν περιπολίες τη νύχτα της 31ης Δεκεμβρίου κατέγραψαν «πολλά περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης» σε μια κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας της Φινλανδίας, όπου είχαν συγκεντρωθεί 20.000 άνθρωποι, χωρίς ωστόσο να κατατεθεί καμία μήνυση.

Αναφέρθηκαν τρία περιστατικά σεξουαλικής επίθεσης, με την αστυνομία να σημειώνει ότι πέρυσι δεν είχε καταγραφεί κανένα περιστατικό.

Για τα δύο από τα περιστατικά ακολούθησε και υποβολή μηνύσεων, στον μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό του Ελσίνκι, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 1.000 αιτούντες άσυλο, στην πλειονότητά τους Ιρακινοί, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου της αστυνομίας.

Οι ύποπτοι, τρεις αιτούντες άσυλο, έχουν προφυλακιστεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ