Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προβάδισμα για Καλλονή κόντρα στον ΠΑΟΚ, «διπλά» για ΑΕΚ και Πανιώνιο, «Χ» στην Κρήτη

Προβάδισμα για Καλλονή κόντρα στον ΠΑΟΚ, «διπλά» για ΑΕΚ και Πανιώνιο, «Χ» στην Κρήτη

Έκανε την... έκπληξη η ΑΕΛ Καλλονής, επικρατώντας, 2-1 του ΠΑΟΚ, στη Λέσβο, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Πριν από λίγες μέρες η ΑΕΚ είχε χάσει από τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ, όμως, αυτή τη φορά... πλήρωσε τους Βοιωτούς με το ίδιο νόμισμα φεύγοντας με το 0-1 από τη Λιβαδειά. «Διπλό» απέσπασε και ο Πανιώνιος με 0-1 επί του Εργοτέλη στο Ηράκλειο. Ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας άφησαν Πλατανιάς και Ατρόμητος (0-0) στον πρώτο αγώνα της ημέρας και έτσι θα διεκδικήσουν την πρόκριση στη ρεβάνς του Περιστερίου.

Έκανε την… έκπληξη η ΑΕΛ Καλλονής, επικρατώντας, 2-1 του ΠΑΟΚ, στη Λέσβο, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Πριν από λίγες μέρες η ΑΕΚ είχε χάσει από τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ, όμως, αυτή τη φορά… πλήρωσε τους Βοιωτούς με το ίδιο νόμισμα φεύγοντας με το 0-1 από τη Λιβαδειά.

«Διπλό» απέσπασε και ο Πανιώνιος με 0-1 επί του Εργοτέλη στο Ηράκλειο. Ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας άφησαν Πλατανιάς και Ατρόμητος (0-0) στον πρώτο αγώνα της ημέρας και έτσι θα διεκδικήσουν την πρόκριση στη ρεβάνς του Περιστερίου.

Αναλυτικά:

ΑΕΛ Καλλονής-ΠΑΟΚ 2-1

Έκανε την… έκπληξη η ΑΕΛ Καλλονής, επικρατώντας, 2-1 του ΠΑΟΚ, στη Λέσβο, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τους Αναστασιάδη (3΄), Γεωργίου (78΄), ενώ το γκολ «χρυσάφι» πέτυχε για τον «Δικέφαλο του Βορρά» ο Ρόμπερτ Μακ στο 89΄. Η ρεβάνς θα γίνει την επόμενη Πέμπτη (14/1) στην Τούμπα.

Στο 3′ μόλις από εκτέλεση φάουλ του Τσαμπούρη, ο Ανέστης Αναστασιάδης με κεφαλιά παραβίασε την εστία του Μελίσσα για να «γράψει» το 1-0 στην πρώτη φάση του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό και παρά τη χωρίς αποτέλεσμα εδαφική υπεροχή του κινδύνευσε και με δεύτερο γκολ. Αυτό λίγο έλειψε να γίνει πραγματικότητα στο 23′, όταν από λάθος του Γκολάσα, ο Μανούσος έπιασε δεξί σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Μελίσσα, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Γεωργίου σούταρε άουτ από πλάγια θέση.

Η Καλλονή με σωστότερη τακτική έδωσε χώρο στον ακίνδυνο ΠΑΟΚ και με αντεπιθέσεις βγήκε αρκετές φορές επικίνδυνα. Σε αντίθεση, η ομάδα της Θεσσαλονίκης που ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, έδειξε πλήρως αποδιοργανωμένη χωρίς φάσεις και ευκαιρίες, τη μόνη φορά που θα μπορούσε να πετύχει γκολ ήταν στο ένα και μοναδικό λεπτό των καθυστερήσεων, όταν από φάουλ του Τζαβέλλα ο Χογκ έχασε αρχικά τον έλεγχο της για να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια. Σε όλο το πρώτο ημίχρονο η Καλλονή ήταν σταθερή και ουσιαστική σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που απογοήτευσε έχοντας στον πάγκο του βασικά στελέχη του σαν τους Μπερμπάτοφ, Τζιόλη, Μαλεζά.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης η Καλλονή έχασε μοναδική ευκαιρία για δεύτερο γκολ. Στο 49′ Μάρκοβιτς μέσα στην περιοχή, αντί να πλασάρει, από την πλεονεκτική θέση που βρίσκονταν προτίμησε να ντριμπλάρει τον Σκόνδρα, ο οποίος κατάφερε να τον κόψει και να τον σταματήσει. Στο 73′ η πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία του ΠΑΟΚ εξέπνευσε, όταν στο σουτ του Πέλκα ο Χογκ απομάκρυνε σε κόρνερ. Kι ενώ ο ΠΑΟΚ με επιθέσεις… κατά κύματα επεδίωκε να ισοφαρίσει, η Καλλονή στο 78′ με μια ξαφνική αντεπίθεση διπλασίασε τα τέρματα της με γκολ του Γεωργίου, μετά από ασθενή απόκρουση του γκολκίπερ Μελίσσα. Στο 89′ ο ΠΑΟΚ έσωσε την κατάσταση για την ομάδα του με ένα ανέλπιστο γκολ που σημείωσε με προβολή ο Μακ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Μπερμπάτοφ έχασε ευκαιρία και για την ισοφάριση, όταν από καλή θέση σούταρε άστοχα.

Το τέλος της αναμέτρησης μετά από πέντε λεπτά καθυστερήσεων αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για τις δυο ομάδες, αφού η λυτρωτική για τον ΠΑΟΚ μείωση του σκορ στο τέλος δίνει προοπτικές πρόκρισης και στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, που όμως στο σύνολο της η εμφάνισή της ήταν αποκαρδιωτική για μια ακόμη φορά.

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)

Κίτρινες κάρτες: Καλτσάς- Χαρίσης

Καλλονή: Χογκ, Σπυρόπουλος, Βαλιός, Αναστασιάδης, Τσαμπούρης, Καλτσάς, Ελακόπουλος, Μανούσος (94′ Καραγιώργης), Γεωργίου, Μάρκοβιτς (79′ Μπαργκάν) και Γουερέ (91′ Γιουκαρής).

ΠΑΟΚ: Μελίσσας, Σκόνδρας (60′ Μυστακίδης), Λέοβατς, Γκολάσα (70′ Σάμπο), Μακ, Βιτόρ, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Τζαβέλλας, Αθανασιάδης (60′ Μπερμπάτοφ), Πέλκας.


Λεβαδειακός – ΑΕΚ 0-1

Η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 του Λεβαδειακού στη Βοιωτία και απέκτησε σοβαρό προβάδισμα για πρόκριση στους προημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας. Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Ρόναλντ Βάργκας στο 30΄, ενώ η ρεβάνς θα γίνει την επόμενη Τετάρτη στο ΟΑΚΑ.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και θα μπορούσαν να προηγηθούην αν ο Γιάννης Ανέστης δεν είχε πραγματοποιήσει καταπληκτική απόκρουση στο σουτ του Μερεμπασβίλι στο 12΄. Η ΑΕΚ «ψαχνόταν» στο γήπεδο, όμως άνοιξε το σκορ στη μοναδική φάση στην οποία οι παίκτες της κατάφεραν να βγάλουν έναν αυτοματισμό υψηλού επιπέδου. Οι Μπουονανότε, Τζεμπούρ, Βάργκας «έκρυψαν» τη μπάλα έξω από την περιοχή και ο Βενεζουελάνος «κεραυνοβόλησε» τον Τσιντώτα με δεξί σουτ, γράφοντας το 1-0.

Το γκολ απολοποίησε τα πράγματα για την Ενωση, που στη συνέχεια είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού. Ωστόσο, η γενικότερη ποιότητα του αγώνα ήταν εξαιρετικά χαμηλή και σ΄αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο ο δυνατός αέρας. Στα «συν» της ημέρας για την ΑΕΚ, η εξαιρετική παρουσία του Μιχάλη Μπακάκη στο πρώτο του δυνατό «τεστ» μετά τον σοβαρό τραυματισμό του. Μάλιστα στο 86΄ ο διεθνής αμυντικός λίγο έλειψε να πετύχει το γκολ της… χρονιάς, με μια εκπληκτική κούρσα που τον έφερε απέναντι στον Τσιντώτα, ο οποίος όμως απέκρουσε δύσκολα, απεσώβησε το 0-2 και διατήρησε κάποιες ελπίδες πρόκρισης για την ομάδα του.

Με τρία νέα αποκτήματα (Μπεν, Μεντί, Μερεμπασβίλι) ο Λεβαδειακός, δεν μπόρεσε να πάρει θετικό αποτέλεσμα και τώρα η πρόκριση προϋποθέτει μια σπουδαία νίκη στο ΟΑΚΑ, παρόμοια με εκείνη που πέτυχε προ δύο εβδομάδων στο πρωτάθλημα (2-1). Ο προπονητής του, Ακης Μάντζιος, την είχε χαρακτηρίσει ως τη μεγαλύτερη της καριέρας του. Θα επαναλάβει αντίστοιχο θρίαμβο;

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)

Κίτρινες: Στάθης, Μάντζιος, Τριποτσέρης, Μουλόπουλος, Μαχαίρας – Μπουονανότε, Τζεμπούρ, Κορδέρο, Μπαρμπόσα

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ακης Μάντζιος): Τσιντώτας, Μουλόπουλος, Γιάχιτς, Τριποτσέρης, Μανωλάς (77΄ Μεντί), Στάθης, Νικολάου (67΄ Νικολάου), Γιακουμάκης, Ντομοβτσίσκι (46΄ Μπεν), Μερεμπασβίλι, Μάντζιος

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Κορδέρο, Γιόχανσον, Μπουονανότε (76΄ Πλατέλλας), Βάργκας, Μπαρμπόσα (73΄ Σιμόες), Τζεμπούρ (67΄ Αραβίδης).



Εργοτέλης – Πανιώνιος 1-0

Προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο Πανιώνιος. Οι «νεοσμυρνιώτες» στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας που έγινε στο Παγκρήτιο, επικράτησαν 1-0 του Εργοτέλη και απέκτησαν το πάνω χέρι ενόψει του επαναληπτικού που θα γίνει στις 14 Ιανουαρίου. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Καραμάνος στο 17`.

Ανώτερος ο Πανιώνιος στο πρώτο ημίχρονο, κατάφερε να ανοίξει το σκορ αλλά και να χάσει μερικές ακόμη σημαντικές ευκαιρίες. Στο 9` από την πάσα του Βιγιάλμπα στον Μπακασέτα, ο τελευταίος σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αθανασίου, ενώ στο 14`, το πλασέ του Καραμάνου απέκρουσε με δυσκολία σε κόρνερ ο γκολκίπερ του Εργοτέλη, καθώς η μπάλα έσκασε μπροστά του. Οι νεοσμυρνιώτες άνοιξαν το σκορ στο 17ο λεπτό. Από εκτέλεση κόρνερ, ο Αθανασίου έκανε λάθος εκτίμηση και ο Καραμάνος με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του Ηρακλείου. Το ημίχρονο τελείωσε με μία ακόμη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους όταν ο Βιγιάλμπα έδωσε στον Μπακασέτα, το σουτ του τελευταίου από το ημικύκλιο της περιοχής, σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Αθανασίου.

Ο Εργοτέλης προσπάθησε να ισορροπήσει κάπως τη ροή του αγώνα, ωστόσο ο Πανιώνιος φάνηκε πιο πειθαρχημένος, με αποτέλεσμα να μην απειληθεί άμεσα. Στο 66` το σουτ του Αυγενικού απέκρουσε ο Παπαδόπουλος, ενώ δύο λεπτά αργότερα το σουτ του Μάνου πάνω στην κίνηση μέσα από την περιοχή μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου.

Διαιτητής: Σπ. Σελίμος (Λακωνίας)

Κίτρινες κάρτες: Άλλα – Καθάριος, Βιγιάλμπα, Μπακασέτας, Αργυρόπουλος

Εργοτέλης (Σταύρος Λαμπράκης): Αθανασίου, Ρέντζας, Πίτσος, Άλλα, Κούτρης, Αυγενικού, Κούρτι, Φουκαράκης, Δωματάς (23` λ.τ. Κυριακόπουλος), Μάνος, Γαρεφαλάκης (83` Καμαρά).

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Καθάριος, Καραμάνος, Μπρούνο Χαλκιαδάκης (88` Κόρμπος), Τασουλής, Βιγιάλμπα (63` Μασούρας), Μπακασέτας (63` Ανσαριφάρντ), Σιώπης, Ρισβάνης, Οικονόμου.

Πλατανιάς – Ατρόμητος 0-0

Ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει του επαναληπτικού της 12ης Ιανουαρίου άφησαν Πλατανιάς και Ατρόμητος. Οι δύο ομάδες, στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος που διεξήχθη στο γήπεδο των Περιβολίων αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα (0-0) και πλέον την επόμενη εβδομάδα στο Περιστέρι, θα διεκδικήσουν το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Πλατανιάς είχε την υπεροχή καθ` όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και μάλιστα έχασε κάποιες ευκαιρίες για να μπορέσει ν` ανοίξει το σκορ. Στο πρώτο λεπτό, ο Γκόμες έπιασε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Ανγκούλο, όμως η μπάλα κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπάρκα. Στο 20`, σέντρα του του Αποστολόπουλου από δεξιά και ο Γκνιάτιτς που έπιασε την καρφωτή κεφαλιά έστειλε την την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενουμένων. Τρία λεπτά αργότερα και πάλι ο Αποστολόπουλος, έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και πριν προλάβει ο Γουνδουλάκης να σουτάρει, ο Κοντοές με αυτοθυσία έβαλε την κόντρα απομακρύνοντας την μπάλα μακριά από την εστία του Ατρομήτου.

Οι φιλοξενούμενοι στο 65` απείλησαν να ανοίξουν το σκορ. Ο Ναπολεόνι εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μπανανά, όμως το δεξί σουτ που επιχείρησε από πολύ καλή θέση απέκρουσε με τα πόδια ο Κοκκαλάς. Έξι λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Πλατανιά να χάσει μοναδική ευκαιρία για να μπει μπροστά στο σκορ, όταν ο Ανγκούλο βγήκε σε θέση τετ-α-τε με τον Μπάρκα μετά από κεφαλιά του Μπάλλα, αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Ο Ατρόμητος στο 82` απείλησε και πάλι, όμως το σουτ του Ναπολεόνι από το ύψος του πέναλτι μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Κοκκαλάς.

Διαιτητής: Ι. Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Κίτρινες κάρτες: Στανισάβλιεβιτς, Σελίν, Βάντερσον – Γοδόι

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλας, Κουλιμπαλί (46` Μαχαμάτ), Βάντερσον, Σελίν, Μπανανά, Γκνιάτιτς, Στανισλιάβιεβιτς (67` Τσουράκης), Γουνδουλάκης, Ανγκούλο, Γκόμες (79` Πάγκαλος), Αποστολόπουλος.

Ατρόμητος (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Κούρος, Λαζαρίδης, Κοντοές, Ούμπιδες Γοδόι (67` Λε Ταλέκ), Μπάλλας, Γκαρσία (73` Ουσέρο), Μπιτόλο, Μπρίτο (88` Φυτανίδης), Ναπολεόνι.

Συνέχεια την Πέμπτη

Ο κάτοχος του τίτλου Ολυμπιακός παίζει την Πέμπτη (17:15) στο Δημοτικό Στάδιο Περιβολίων με τα Χανιά, τη μία από τις τρεις συνολικά ομάδες της Football League που συνεχίζουν στον θεσμό. Την ίδια ημέρα (15:00), ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στα Γιάννενα, απέναντι στον τοπικό ΠΑΣ.

Δείτε τι έγινε στους αγώνες της Τρίτης

Το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος:

Τρίτη 5 Ιανουαρίου
Λάρισα-Αστέρας Τρίπολης 0-3
Βέροια-Ηρακλής 0-1

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου
Πλατανιάς-Ατρόμητος 0-0

Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-1

Εργοτέλης-Πανιώνιος 0-1

ΑΕΛ Καλλονής-ΠΑΟΚ 2-1

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου
Ζωσιμάδες 15:00 ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός
Δημ. Περιβολίων 17:15 Χανιά-Ολυμπιακός

* Οι αγώνες ρεβάνς θα γίνουν 12, 13 και 14 Ιανουαρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024