Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Faraday Future Zero1 Concept: 1.000+ ηλεκτρικοί ίπποι με αυξημένη δόση αυτόνομου μέλλοντος

Faraday Future Zero1 Concept: 1.000+ ηλεκτρικοί ίπποι με αυξημένη δόση αυτόνομου μέλλοντος

Μια σχετικά νεοσύστατη καλιφορνέζικη εταιρεία που φαίνεται να θέλει μερίδιο από την… αγορά της Tesla ετοιμάζει μια εκκωφαντική πρεμιέρα για το Consumer Electronics Show στο Las Vegas με ίσες δόσεις supercar ηλεκτροκίνησης και gadget τεχνολογίας.


Τα τελευταία χρόνια η αυτοκινητοβιομηχανία αυξάνει ολοένα την παρουσία της στο Consumer Electronics Show, την μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών στον κόσμο στο Las Vegas και έτσι πλέον, το φαινόμενο να βλέπουμε τετράτροχα που παλαιότερα θα συναντούσαμε αποκλειστικά σε μια διεθνή έκθεση αυτοκινήτου γίνεται ολοένα και πιο σύνηθες σε μια προσπάθεια της αυτοκινητοβιομηχανίας να δώσει το στίγμα της σύνδεσής της με τις λεγόμενες έξυπνες τεχνολογίες και πέρα από το την τεχνολογία του αυτοκινήτου.

Κάπως έτσι και το φετινό CES που ανοίγει τις πύλες της στις 5 Ιανουαρίου 2016 θα φιλοξενήσει μεταξύ των τετράτροχων εκθεμάτων από mainstream αυτοκινητοβιομηχανίες που θέλουν να δείξουν την «gadget» πλευρά τους και ένα ηλεκτρικό supercar από μια καλιφορνέζικη εταιρεία η οποία στο μέλλον φαίνεται να στοχεύει να κλέψει λίγη από τη δόξα της Tesla, παρουσιάζοντας ανταγωνιστικά μοντέλα αντίστοιχα αυτών της εταιρείας του Elon Musk.

Προς το παρόν ωστόσο η Faraday Future η οποία ιδρύθηκε το 2014 αποφάσισε να παρουσιάσει ένα supercar, το FFZero1 το οποίο είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο και σύμφωνα με τις συστάσεις, αναλαμβάνει να απεικονίσει το αγωνιστικό μονοθέσιο του μέλλοντος χωρίς να έχει την πρόθεση να παραμείνει για πάντα πρωτότυπο -τουλάχιστον σύμφωνα με τις συστάσεις της αμερικανικής φίρμας

Το FFZero1 έχει σχεδιαστεί κριτήριο τη βέλτιστη αεροδυναμική και φυσικά μια εικόνα δυναμισμού και είναι κατασκευασμένο από ελαφρά συνθετικά υλικά. Βασίζεται σε μια νέα μεταβλητή αρχιτεκτονική της εταιρείας η οποία επιτρέπει την τοποθέτηση των μπαταριών στο κέντρο, ενώ εξοπλίζεται με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που υπόσχονται ισχύ η οποία θα ξεπερνά τους 1.000 ίππους.

Εκτός από τις καταιγιστικές επιδόσεις που φαίνεται αυτό να υπόσχεται ως μέγεθος και τις υπόλοιπες εξωτικές προδιαγραφές του ,το FFZero1 έχει και μια ακόμα ιδιαιτερότητα σε επίπεδο σχεδίασης η οποία έγκειται στην θέση του οδηγού υπό γωνία 45 μοιρών, μια θέση που σύμφωνα με τις συστάσεις είναι ιδανική για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος. Επίσης όπως οφείλει ένα αυτοκίνητο supercar ή μη που κάνει πρεμιέρα στο CES, ο οδηγός μπορεί να ελέγξει τις λειτουργίες και τα περιφερειακά συστήματα του αυτοκινήτου μέσω του smartphone του το οποίο μπορεί να ενσωματώσει στο τιμόνι.

Επίσης σύμφωνα με το concept της εταιρείας το FFZero1 διαθέτει σύστημα πλήρους αυτόνομης οδήγησης το οποίο διαθέτει και αγωνιστικό πρόγραμμα.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024