O βαυαρός πρωθυπουργός ζητά από την Μέρκελ όριο 200.000 προσφύγων
Επιμένοντας στον «πόλεμο χαμηλών τόνων» που έχει ανοίξει με την ομοσπονδιακή γερμανική κυβέρνηση, ο Βαυαρός σύμμαχος της Μέρκελ, Χορστ Ζεχόφερ, κάλεσε να τεθεί όριο για μέχρι 200.000 πρόσφυγες, «το πολύ», τον χρόνο.
Επιμένοντας στον «πόλεμο χαμηλών τόνων» που έχει ανοίξει με την ομοσπονδιακή γερμανική κυβέρνηση, ο Βαυαρός σύμμαχος της Μέρκελ, Χορστ Ζεχόφερ, κάλεσε να τεθεί όριο για μέχρι 200.000 πρόσφυγες τον χρόνο.
«Στη Γερμανία η άφιξη 100.000 έως, το πολύ, 200.000 αιτούντων άσυλο και προσφύγων πολέμου κάθε χρόνο δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα» επισήμανε ο Ζεεχόφερ, πρωθυπουργός της Βαυαρίας και επικεφαλής της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Bild.
«Αυτός ο αριθμός είναι ανεκτός και σε αυτήν την περίπτωση η ενσωμάτωση θα λειτουργήσει. Κατά τη γνώμη μου ο,τιδήποτε υπερβεί αυτόν τον αριθμό θα είναι υπερβολικό» τόνισε ο Ζεχόφερ, παραδοσιακός σύμμαχος της Μέρκελ που ωστόσο δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του για την πολιτική που ακολουθεί η Γερμανίδα καγκελάριος στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.
«Το να περιορίσουμε τον αριθμό των μεταναστών πρέπει να είναι ο βασικός στόχος το 2016» επέμεινε ο συντηρητικός πολιτικός. Το CSU προχωρά σε συνέδριο Τετάρτη και Πέμπτη στο Βίλντμπαντ, όπου αναμένεται να παραστούν η Άγγελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.
«Απέχουμε πάρα πολύ από αυτόν τον στόχο» υπογράμμισε κάνοντας λόγο ακόμα και για 1,5 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες το 2016 στη Γερμανία στην περίπτωση που δε ληφθεί κανένα μέτρο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- MEGA Stories: Οι υδάτινες ιστορίες της Εθνικής Πόλο Γυναικών
- Άγιος Παντελεήμονας: Βίντεο ντοκουμέντο με τον Παλαιστίνιο να σπάει αυτοκίνητα
- Νίκος Ζαχαριάδης: Εθνική ανεξαρτησία πάει να πει…
- Αμερικανικές πολιτείες ετοιμάζουν μορατόριουμ στην κατασκευή νέων data center
- Champions League 2026-27: Ποιοι είναι ήδη στη League Phase, ποιοι/πώς προκρίνονται, ο χάρτης και τι γίνεται με Ολυμπιακό, ΑΕΚ
- Εργατικό ατύχημα στο Αγρίνιο: Νεκρός 67χρονος μετά από πτώση σε οικοδομή
- Αταμάν: «Μεγάλη απώλεια ο Σλούκας, είχε πρόβλημα την τελευταία εβδομάδα – Δεν θα ψάξουμε δικαιολογίες»
- Αλλάζει όψη η οδός Αγίου Δημητρίου στην Αλεξανδρούπολη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442