Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ολυμπιακός πέρασε και από την Πλατεία, 3-1 τον Πανιώνιο

Ο Ολυμπιακός πέρασε και από την Πλατεία, 3-1 τον Πανιώνιο

Την 16η σερί νίκη του σε ισάριθμα ματς στη Super League πέτυχε ο Ολυμπιακός, αυτή την φορά επί του Πανιωνίου με 3-1 στη Νέα Σμύρνη. Ντομίνγκες, Πάρντο και Ιντέγε (56΄, 73΄, 80΄αντίστοιχα) ήταν οι σκόρερ των Πειραιωτών, ενώ για τους γηπεδούχους είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ρισβάνης (63΄).

Την 16η σερί νίκη του σε ισάριθμα ματς στη Super League πέτυχε ο Ολυμπιακός, αυτή την φορά επί του Πανιωνίου με 3-1 στη Νέα Σμύρνη. Ντομίνγκες, Πάρντο και Ιντέγε (56΄, 73΄, 80΄ αντίστοιχα) ήταν οι σκόρερ των Πειραιωτών, ενώ για τους γηπεδούχους είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ρισβάνης (63΄).

Ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, Κώστας Φορτούνης και η «χρυσή αλλαγή» του Μάρκο Σίλβα, Φελίπε Πάρντο, ήταν οι «παίκτες-κλειδιά» της νίκης των Πειραιωτών, πρώτης στο 2016, που μετά από ένα κακό πρώτο μέρος «πάτησαν γκάζι» στο δεύτερο και «καθάρισαν» το ματς.

Ο Φορτούνης μπορεί να μη σκόραρε, αλλά ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ στον Ντομίνγκες για το 1-0, ενώ από δικό του σουτ στο δοκάρι ο Πάρντο πετάχτηκε κι έβαλε ξανά μπροστά την ομάδα του στο σκορ. Ο Κολομβιανός ακραίος επιθετικός μέσα σε 14 λεπτά από την είσοδό του στο παιχνίδι, πέτυχε ένα γκολ, ενώ «σέρβιρε» το τρίτο στον Ιντέγε.

Άριστα στημένος στον αγωνιστικό χώρο από τον Μαρίνο Ουζουνίδη ήταν ο Πανιώνιος, με αποτέλεσμα να μην επιτρέψει στους Πειραιώτες να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να απειλήσουν την εστία του Διούδη, είτε από τον άξονα, είτε από τα άκρα.

Οι 11 τελικές του Ολυμπιακού (5 προς το τέρμα) μεταφράζονται σε μία κλασική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους κι αυτή από «στημένη» φάση (κόρνερ) στο 39΄. Η κεφαλιά-ψαράκι του Κασάμι, μετά το γύρισμα του Ιντέγε με το κεφάλι, σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Διούδη.

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν όπως το συνηθίζουν σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια που έχουν δώσει με τους «θεωρητικά» μεγάλους αντιπάλους τους.

Έδωσαν χώρο στους «ερυθρόλευκους», αλλά δεν κινδύνευσαν ιδιαίτερα, έκλεισαν καλά τους χώρους για να μη μπορούν οι Φορτούνης και Ντομίνγκες να βγάλουν την κάθεση πάσα ή, να «τρυπήσουν» την κυανέρυθρη άμυνα με προσωπικές ενέργειες κι από κει και πέρα προσπάθησαν να βγουν στην κόντρα για να κάνουν τη ζημιά.

Στο 19΄, μάλιστα, στη μοναδική τελική προσπάθειά τους προς την εστία του Ρομπέρτο, ο Βιγιάλμπα μπήκε από αριστερά αλλά το τελείωμά του ήταν απελπιστικό.

Η τακτική του Πανιωνίου δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, ωστόσο, μετά το πρώτο 5λεπτο κι όσο περνούσε η ώρα οι παίκτες του Ολυμπιακού αύξαναν την πίεση και στο 56΄ από την εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Φορτούνη και την ασίστ στον Ντομίνγκες, ο Αργεντινός από οριακή θέση οφσάιντ δεν είχε κανένα πρόβλημα να σκοράρει σε άδεια εστία (1-0).

Η αντίδραση των «κυανέρυθρων» ήταν άμεση και στο 63΄ έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά και ο προωθημένος Ρισβάνης εντελώς αμαρκάριστος με κεφαλιά «έγραψε» το 1-1. Ανέβασε… στροφές ο Ολυμπιακός και μέσα σε δύο λεπτά απείλησε με το σουτ του Μιλιβόγεβιτς στο 70΄ να σταματάει στα πόδια των αμυντικών του Πανιωνίου και στο 71΄ ο Σαλίνο έχασε τεράστια ευκαιρία όταν αστόχησε από τη μικρή περιοχή μετά τη σέντρα του Πάρντο.

Το 2-1 για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 73΄. Από ένα κόρνερ που δεν έγινε ποτέ (ο Πάρντο έβγαλε τη μπάλα άουτ και ο βοηθός υπέδειξε κόρνερ) και τη σέντρα του Ντομίνγκες, ο Φορτούνης με δυνατό σουτ από πλάγια έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι στη συνέχεια στα πόδια του Οικονόμου κι από κοντά ο Πάρντο έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.

Το ματς τελείωσε στο 80΄, όταν ο Ιντέγε με συρτό γυριστό σουτ αξιοποίησε την ασίστ του Πάρντο (3-1).

Διαιτητής: Αλ.Δημητρόπουλος

Κίτρινες: Οικονόμου, Βιγιάλμπα, Σιώπης – Σαλίνο

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μ.Ουζουνίδης):
Διούδης, Βλάχος, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Οικονόμου, Κόρμπος (80΄ Μητρόπουλος), Σιώπης, Βιγιάλμπα, Μπακασέτας, Μασούρας (68΄ Χαλκιαδάκης), Ανσαριφάρντ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μ.Σίλβα):
Ρομπέρτο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (67΄ Πάρντο), Ντομίνγκεζ (77΄ Καμπιάσο), Φορτούνης, Ντουρμάζ (88΄ Σεμπά), Ιντέγε

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024