Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με πόλεις ντυμένες στο χακί, ο πλανήτης υποδέχεται το 2016

Με πόλεις ντυμένες στο χακί, ο πλανήτης υποδέχεται το 2016

Οι κάτοικοι στα νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού, Σαμόα και Κιριμπάτι, ήταν οι πρώτοι που υποδέχθηκαν το 2016, ακολούθησαν το Όκλαντ στη Νέα Ζηλανδία και το Σίδνεϊ που υποδέχθηκε το νέο έτος με ένα φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων. Φέτος για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, οι εκδηλώσεις σε πόλεις της Ευρώπης θα είναι πιο σύντομες, λόγω των έκτακτων μέτρων για την αποφυγή τρομοκρατικού χτυπήματος.

Οι κάτοικοι στα νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού, Σαμόα και Κιριμπάτι, ήταν οι πρώτοι που υποδέχθηκαν το 2016, ακολούθησαν το Όκλαντ στη Νέα Ζηλανδία και το Σίδνεϊ που υποδέχθηκε το νέο έτος με ένα φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων.

Στην Ασία, στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική, στην Ευρώπη και τέλος στην Αμερική, πλήθη θα κατεβούν στους δρόμους για να γιορτάσουν την έλευση του 2016.

Και μπορεί στο Χονγκ Κονγκ, στο Πεκίνο ή τη Σιγκαπούρη να γίνεται προσπάθεια να ξεπεράσουν το μεγαλείο του Σίδνεϊ, η βραδιά θα είναι είναι σκοτεινή στο Μπρουνέι, στο μικρό σουλτανάτο, όπου με την αυστηρή τήρηση του ισλαμικού νόμου έχουν απαγορευθεί οι εορτασμοί για τη χριστουγεννιάτικη περίοδο.

Τα μέτρα ασφαλείας βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο στη Τζακάρτα, όπου οι αρχές ματαίωσαν σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης κατά τους εορτασμούς του Νέου Έτους.

Αναμφίβολα, η πιο βαριά σκιά της τζιχαντιστικής απειλής πέφτει στην Ευρώπη.

Η δημοτική αρχή των Βρυξελλών αποφάσισε να ματαιώσει τις εορταστικές εκδηλώσεις, ενώ σε πολλές χώρες οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή, όπως στην Τουρκία, όπου συνελήφθησαν δύο άτομα.

Στο Παρίσι, υπό τη σκιά των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου, η καθιερωμένη υποδοχή του Νέου Έτους θα γίνει στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, χωρίς πυροτεχνήματα και με αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

«Δεν μπορούσαμε να μην κάνουμε τίποτε. Και έπειτα από αυτά που έζησε η πόλη μας, πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα στον κόσμο: ‘Το Παρίσι είναι όρθιο» δήλωσε η δήμαρχος Αν Ινταλγκό.

Περισσότεροι από 100.000 αστυνομικοί και 40.000 πυροβέστες θα κινητοποιηθούν για να εγγυηθούν την ασφάλεια στη Γαλλία κατά τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς, έξι εβδομάδες μετά τις επιθέσεις των τζιχαντιστών στο Παρίσι.

«Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή» για επίθεση, διευκρίνισε ο υπουργός, μόνο «μια γενική απειλή για όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με τα μηνύματα που έχει στείλει το Ισλαμικό Κράτος» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Στη Μόσχα, η εμβληματική Κόκκινη Πλατεία, παραδοσιακός τόπος υποδοχής του Νέου Έτους, θα είναι κλειστή στο κοινό την ώρα του ρεβεγιόν, εξαιτίας του φόβου των επιθέσεων.

Στη Μαδρίτη, η αστυνομία θα περιορίσει στις 25.000 το πλήθος που θα συγκεντρωθεί στην Πουέρτα ντελ Σολ.

Στο Κάιρο, όπου ο στόχος είναι η επιστροφή των τουριστών, μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις είναι προγραμματισμένες μπροστά από τις Πυραμίδες.

Το Φριτάουν, η πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε, μίας από τις χώρες της Αφρικής που επλήγησαν από την επιδημία του Έμπολα, θα κάνει τα πάντα για να ξαναβρεί τη θέση της ανάμεσα στις πόλεις τις περιοχής που γιορτάζουν ξέφρενα την έλευση του Νέου Έτους.

Πέρυσι, η πόλη ήταν τελείως έρημη εξαιτίας της επιδημίας.

Στη Νέα Υόρκη, ένα εκατομμύριο άνθρωποι, κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας, αναμένεται στην Times Square, όπου θα εμφανισθούν οι Demi Lovato και Jessie J.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024