Τουρκία: Προφυλακίστηκε 17χρονος για εξύβριση του Ερντογάν
Κατηγορίες για εξύβριση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αδίκημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης, απαγγέλθηκαν από δικαστήριο της βορειοδυτικής Τουρκίας σε βάρος ενός 17χρονου, ο οποίος και προφυλακίστηκε.
Κατηγορίες για εξύβριση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αδίκημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης, απαγγέλθηκαν από δικαστήριο της βορειοδυτικής Τουρκίας σε βάρος ενός 17χρονου, ο οποίος και προφυλακίστηκε.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο ανήλικος, ο οποίος εργάζεται ως οικοδόμος και αναφέρεται μόνο με τα αρχικά του, Φ.Ε., συνελήφθη έπειτα από καταγγελία στην κατοικία του στο Τσορλού και εμφανίσθηκε ενώπιον δικαστηρίου στην επαρχία Τεκιρντάγ, το οποίο απήγγειλε επισήμως κατηγορίες σε βάρος του.
Ο 17χρονος κατηγορείται ότι εξύβρισε τον τούρκο πρόεδρο στη σελίδα του στο Facebook και διώκεται στο πλαίσιο του άρθρου 299 του τουρκικού ποινικού κώδικα, το οποίο τιμωρεί όποιον «πλήττει την εικόνα» του αρχηγού του κράτους με μέγιστη ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.
Μετά την εκλογή του στην προεδρία τον Αύγουστο του 2014, ο Ερντογάν, οι επικριτές του οποίου καταγγέλλουν τακτικά τις αυταρχικές παρεκκλίσεις του, έχει πολλαπλασιάσει τις διώξεις βάσει του άρθρου αυτού, με στόχο τόσο καλλιτέχνες και δημοσιογράφους όσο και απλούς πολίτες.
Μέχρι τώρα έχουν ασκηθεί διώξεις σε βάρος πολλών ανηλίκων στο πλαίσιο αυτού του αμφιλεγόμενου νόμου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Γροιλανδία: Δεν συζητήθηκε θέμα κυριαρχίας της με τον Τραμπ, δηλώνει ο Ρούτε
- ΗΠΑ: Πράσινο από το Κογκρέσο στο νομοσχέδιο για τον ρόλο της Αν. Μεσογείου στον διάδρομο IMEC
- Γροιλανδία: «Ψεύδεται» – Με δυσπιστία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι τη δήλωση Τραμπ για «πλαίσιο συμφωνίας»
- Βουλή: Με ψήφους της ΝΔ έγινε δεκτή η πρόταση Μητσοτάκη για τον πρωτογενή τομέα
- Ιράν: Ο Τραμπ προειδοποιεί ξανά την Τεχεράνη «να σταματήσει με τα πυρηνικά»
- Ρωσία: Τι είπε ο Πούτιν για το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ και τη Γροιλανδία – Γιατί επέκρινε τη Δανία