Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυστραλία: Στο έλεος των πυρκαγιών, στάχτη πάνω από 100 σπίτια

Αυστραλία: Στο έλεος των πυρκαγιών, στάχτη πάνω από 100 σπίτια

Περισσότερα από 100 σπίτια κατέστρεψαν οι δασικές πυρκαγιές σε περιοχές της νότιας Αυστραλία ανήμερα των Χριστουγέννων. Σύμφωνα τις αρχές δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες. Οι φωτιές έπληξαν δύο πόλεις νοτιοδυτικά της Μελβούρνης, τη Γουάι Ρίβερ και τη Σεπαρέσιον Κρικ, όπου πολλές από τα 116 πληγείσες κατοικίες ήταν εξοχικά σπίτια. Δύναμη περίπου 500 πυροσβεστών επιχειρεί για να θέσει υπό έλεγχο τις φλόγες.

Περισσότερα από 100 σπίτια κατέστρεψαν οι δασικές πυρκαγιές σε περιοχές της νότιας Αυστραλία ανήμερα των Χριστουγέννων. Σύμφωνα τις αρχές δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες.

Οι πυρκαγιές έπληξαν δύο πόλεις νοτιοδυτικά της Μελβούρνης, τη Γουάι Ρίβερ και τη Σεπαρέσιον Κρικ, όπου πολλές από τα 116 πληγείσες κατοικίες ήταν εξοχικά σπίτια. Δύναμη περίπου 500 πυροσβεστών επιχειρεί για να θέσει υπό έλεγχο τις φωτιές.

Σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο, ο πρωθυπουργός της πολιτείας Βικτόρια, Ντάνιελ Άντριους, εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι οι πυρκαγιές δεν προκάλεσαν ανθρώπινα θύματα, αντίθετα με εκείνες του 2009 που άφησαν πίσω τους 173 νεκρούς και χιλιάδες σπίτια να έχουν γίνει στάχτη.

«Μπορούμε να ξαναχτίσουμε τα σπίτια, φυσικά. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα» δήλωσε.

Η φωτιά κοντά στην παράκτια πόλη Λορν προκλήθηκε από έναν κεραυνό στις 19ης Δεκεμβρίου αλλά ενισχύθηκε την Παρασκευή λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων.

Νωρίτερα, ο Κρεγκ Λάπσλεϊ, ανώτερος αξιωματικός της πυροσβεστικής υπηρεσίας και επικεφαλής των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων είχε δηλώσει ότι 53 σπίτια καταστράφηκαν από τις φλόγες.

Οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις σε αρκετές παράκτιες περιοχές στη Βικτόρια και έχουν προβλέψει επικίνδυνες καιρικές συνθήκες και περισσότερες πυρκαγιές με τον ερχομό του νέου έτους.

To τηλεοπτικό δίκτυο Sky News Australia μετέδωσε ότι οι πυρκαγιές αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024