
H Ρωσία δημοσιεύει «στοιχεία για το εμπόριο πετρελαίου» της ISIS προς Τουρκία
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας παρουσίασε στοιχεία που παρουσιάζουν, σύμφωνα με τη Μόσχα, πώς οι τζιχαντιστές της ISIS προσαρμόζουν τις οδούς που χρησιμοποιούν για το λαθρεμπόριο πετρελαίου το οποίο, κατά τη ρωσική πλευρά, συνεχίζει να «ρέει» προς την Τουρκία. H διέλευση, υποστηρίζεται, γίνεται μέσω του Ζάχο στη μεθόριο Ιράκ και Τουρκίας.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας παρουσίασε στοιχεία που παρουσιάζουν, σύμφωνα με τη Μόσχα, πώς οι τζιχαντιστές της ISIS προσαρμόζουν τις οδούς που χρησιμοποιούν για το λαθρεμπόριο πετρελαίου το οποίο, κατά τη ρωσική πλευρά, συνεχίζει να «ρέει» προς την Τουρκία.
H διέλευση, υποστηρίζεται, γίνεται μέσω του Ζάχο στη μεθόριο Ιράκ και Τουρκίας.
Το ρωσικό γενικό επιτελείο, σε ανακοινώσεις του την Παρασκευή, παρουσίασε σύμφωνα με το Itar Tass δορυφορικές εικόνες με πομπές βυτιοφόρων που έχουν τελικό προορισμό την τουρκική πλευρά.
Οι ρωσικές υπηρεσίες, υποστηρίζει η Μόσχα, έχουν εντοπίσει «περίπου 12.000 βυτιοφόρα» στην περιοχή των ιρακινοτουρκικών συνόρων -ως επί το πλείστον στο κουρδικό Ζάχο.
Μόσχα και Άγκυρα, οι σχέσεις των οποίων έχουν πέσει στο «απόλυτο μηδέν» μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, έχουν εμπλακεί σε έναν συνεχιζόμενο επικοινωνιακό πόλεμο, με την ρωσική ηγεσία να επιρρίπτει στο περιβάλλον του ίδιου του τούρκου προέδρου δραστηριότητα για όφελος από το λαθρεμπόριο πετρελαίου -κάτι που η Άγκυρα απορρίπτει κατηγορηματικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κινδυνεύουν τα αμερικανικά πανεπιστήμια στη Μ. Ανατολή από τους Φρουρούς της Επανάστασης;
- GlobalFirepower: Οι μεγαλύτεροι στρατοί του κόσμου για το 2026 – Η χώρα έκπληξη που προηγείται με μεγάλη διαφορά
- ΑΕΚ: 11άδα που επέλεξε ο Νίκολιτς για το «Καραϊσκάκη» (pic)
- Συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου στον Πετρούνια για το χρυσό μετάλλιο
- Η Γη των 10 δισεκατομμυρίων πλησιάζει – Το αβάσταχτο βάρος του υπερπληθυσμού
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι δηλώσεις Λιβανού – Σενετάκη μετά την εμπλοκή των ονομάτων τους στη δικογραφία


