Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
H Ρωσία δημοσιεύει «στοιχεία για το εμπόριο πετρελαίου» της ISIS προς Τουρκία

H Ρωσία δημοσιεύει «στοιχεία για το εμπόριο πετρελαίου» της ISIS προς Τουρκία

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας παρουσίασε στοιχεία που παρουσιάζουν, σύμφωνα με τη Μόσχα, πώς οι τζιχαντιστές της ISIS προσαρμόζουν τις οδούς που χρησιμοποιούν για το λαθρεμπόριο πετρελαίου το οποίο, κατά τη ρωσική πλευρά, συνεχίζει να «ρέει» προς την Τουρκία. H διέλευση, υποστηρίζεται, γίνεται μέσω του Ζάχο στη μεθόριο Ιράκ και Τουρκίας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας παρουσίασε στοιχεία που παρουσιάζουν, σύμφωνα με τη Μόσχα, πώς οι τζιχαντιστές της ISIS προσαρμόζουν τις οδούς που χρησιμοποιούν για το λαθρεμπόριο πετρελαίου το οποίο, κατά τη ρωσική πλευρά, συνεχίζει να «ρέει» προς την Τουρκία.

H διέλευση, υποστηρίζεται, γίνεται μέσω του Ζάχο στη μεθόριο Ιράκ και Τουρκίας.

Το ρωσικό γενικό επιτελείο, σε ανακοινώσεις του την Παρασκευή, παρουσίασε σύμφωνα με το Itar Tass δορυφορικές εικόνες με πομπές βυτιοφόρων που έχουν τελικό προορισμό την τουρκική πλευρά.

Οι ρωσικές υπηρεσίες, υποστηρίζει η Μόσχα, έχουν εντοπίσει «περίπου 12.000 βυτιοφόρα» στην περιοχή των ιρακινοτουρκικών συνόρων -ως επί το πλείστον στο κουρδικό Ζάχο.

Μόσχα και Άγκυρα, οι σχέσεις των οποίων έχουν πέσει στο «απόλυτο μηδέν» μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, έχουν εμπλακεί σε έναν συνεχιζόμενο επικοινωνιακό πόλεμο, με την ρωσική ηγεσία να επιρρίπτει στο περιβάλλον του ίδιου του τούρκου προέδρου δραστηριότητα για όφελος από το λαθρεμπόριο πετρελαίου -κάτι που η Άγκυρα απορρίπτει κατηγορηματικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024