Συγκρούσεις στην Τουρκία, στις κηδείες των γυναικών που σκότωσαν αστυνομικοί
Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ αστυνομικών και ένοπλων στελεχών ακροαριστερών κομμάτων κατά τη διάρκεια των κηδειών δύο γυναικών που σκοτώθηκαν σε αστυνομική επιχείρηση Τρίτη.
Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ αστυνομικών και ένοπλων στελεχών ακροαριστερών κομμάτων κατά τη διάρκεια των κηδειών δύο γυναικών που σκοτώθηκαν σε αστυνομική επιχείρηση Τρίτη.
Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι, μεταξύ αυτών βουλευτές της αντιπολίτευσης, παραβρέθηκαν στη συνοικία Γκάζι στις κηδείες της Γελίζ Ερμπάι και της Σιρίν Ετέρ που σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία την Τρίτη.
Οι διαδηλωτές απέτισαν φόρο τιμής στις δύο γυναίκες και κράταγαν ένα πανό όπου αναγραφόταν το σύνθημα: «Η επανάσταση των γυναικών, θαρραλέες πολεμίστριες, ο δρόμος σας είναι ο δρόμος μας».
Οι συμμετέχοντες φώναζαν επίσης συνθήματα κατά της τουρκικής κυβέρνησης.
Τα δύο φέρετρα, που είχαν καλυφθεί με μια κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο, μεταφέρθηκαν σε ένα νεκροταφείο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την περιοχή των επεισοδίων.
Περίπου 15 άνθρωποι, που είχαν τα κεφάλια καλυμμένα με κόκκινες κουκούλες και κρατούσαν ημιαυτόματα τουφέκια ΑΚ-47 κατέρριψαν ένα μικρό μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος επιτήρησης που χρησιμοποιούσαν οι αστυνομικοί για να παρακολουθούν το πλήθος.
Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης απάντησαν αμέσως εκτοξεύοντας δακρυγόνα και κάνοντας χρήση αντλιών νερού υπό πίεση, παρατήρησε ο φωτοειδησεογράφος.
Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Doğan.
Η Γελίζ Ερμπάι και η Σιρίν Ετέρ σκοτώθηκαν από αστυνομικούς σε ανταλλαγή πυρών τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη σε μία λαϊκή συνοικία της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με το Doğan.
Οι τουρκικές αρχές υποστηρίζουν, ότι δύο γυναίκες ηλικίας 30 ετών, στελέχη του Κομμουνιστικού Μαρξιστικού Λενινιστικού Κόμματος (MLKP), που έχει τεθεί εκτός νόμου, συνδέονται με πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις ή απόπειρες τρομοκρατικών επιθέσεων στην Κωνσταντινούπολη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Κρήτη: Καταγγελία 18χρονης Βρετανίδας για βιασμό σε μπαρ στα Μάλια – Συνελήφθη 19χρονος
- Πανελλαδικές 2026: Τεχνικό πρόβλημα στην παραλαβή θεμάτων έθεσε σε συναγερμό το Λιμενικό
- Αυξάνεται η ανεργία – Στο 10,6% διαμορφώθηκε το α’ τρίμηνο του 2026, ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ
- Νορβηγία: Αγωνία για την πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ – Μπήκε σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση πνεύμονα
- Στο Διδυμότειχο κλιμάκιο του ΟΟΣΑ για το Δημογραφικό Παρατηρητήριο
- Η Μόνα Λίζα μετακομίζει σε ιδιωτική σουίτα – Το Λούβρο μόλις ανακοίνωσε τους αρχιτέκτονες
- Ύστερα ήρθε η έκπληξη: Οι μέλισσες χρησιμοποιούν εργαλεία για να λύνουν προβλήματα
- Ολυμπιακός: Χωρίς τον Ντόρσεϊ στο ΟΑΚΑ οι «ερυθρόλευκοι»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-rachel-claire-5531048-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442