Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε η θρυλική «Μαντάμ Κλοντ», η πιο διάσημη προαγωγός

Πέθανε η θρυλική «Μαντάμ Κλοντ», η πιο διάσημη προαγωγός

«Έφυγε» σε ηλικία 92 ετών η «Μαντάμ Κλοντ», κατά κόσμον Φερνάντ Γκριντέ. Υπήρξε η θρυλική μαστροπός που διηύθυνε επί δεκαετίες ένα από τα μεγαλύτερα και πολυτελέστερα δίκτυα πορνείας στη Γαλλία.

«Έφυγε» σε ηλικία 92 ετών η «Μαντάμ Κλοντ», κατά κόσμον Φερνάντ Γκριντέ. Υπήρξε η θρυλική μαστροπός που διηύθυνε επί δεκαετίες ένα από τα μεγαλύτερα και πολυτελέστερα δίκτυα πορνείας στη Γαλλία.
Απεβίωσε το Σάββατο σε νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου νοσηλευόταν τα δύο τελευταία χρόνια.

Η Μαντάμ Κλοντ διεύθυνε τις δεκαετίες του 1960-70 ένα δίκτυο σχεδόν 500 γυναικών και λιγότερων νεαρών αντρών που προσέφεραν τις σεξουαλικές υπηρεσίες τους έναντι 10.000-15.000 φράγκων κάθε νύχτα (1.500-2.300 ευρώ). Το ποσοστό της ίδιας ανερχόταν στο 30%.

Οι πελάτες της προέρχονταν από τα υψηλά και ανώτατα κοινωνικά στρώματα: πολιτικοί και αρχηγοί κρατών, μεταξύ των οποίων οι φήμες θέλουν να ήταν ο σάχης του Ιράν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Κένεντι, διάσημοι αστέρες του κινηματογράφου και επιχειρηματίες, όπως το αφεντικό της Fiat, Τζοβάνι Ανιέλι. Πελάτες της όμως, εκτός από τους πολιτικούς και τα εξέχοντα μέλη της κοινωνίας, ήταν και μέλη της Μαφίας που διατηρούσαν επαφές με την Αστυνομία και όλοι μαζί την προστάτευαν.

Τα κορίτσια της «Μαντάμ Κλοντ» γνώριζαν επικίνδυνα μυστικά και για αυτό επί σειρά ετών απολάμβαναν την προστασία των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών. Όμως με την άνοδο του Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν στην εξουσία και την καταπολέμησης της πορνείας στα μέσα της δεκαετίας του ’70 δεν άργησε να φέρει το τέλος της λαμπρής πορείας της «Μαντάμ Κλοντ».

Το 1976 μπήκε στο στόχαστρο του δικαστή Ζαν Λουί Μπρουζιέρ για φορολογικές παραβάσεις. Διέφυγε στο Λος Αντζελες, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 1986 επέστρεψε στο Παρίσι, νομίζοντας ότι η νέα νομοθεσία θα την προστάτευε. Δεν συνέβη όμως αυτό. Καταδικάστηκε και φυλακίστηκε για 4 μήνες. Το 1992 καταδικάστηκε εκ νέου σε φυλάκιση, αφού είχε συγκροτήσει ένα νέο δίκτυο.

«Πήρε μαζί της μυστικά της κρεβατοκάμαρας και μυστικά του κράτους. Ήταν ένας θρύλος» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρώην διευθυντής της δικαστικής αστυνομίας του Παρισιού, Κλοντ Κανσέ, ο συγγραφέας του βιβλίου «Τμήμα Ηθών».

«Θυμάμαι, όταν ήμουν νεαρός επιθεωρητής στο Τμήμα Ηθών, τη δεκαετία του ’60, στο ξεκίνημά μου, ότι μας ενημέρωνε. Και είχαμε την αποστολή να συγκεντρώνουμε τις εκμυστηρεύσεις της, προκειμένου να ενημερώνουμε για παράδειγμα για τις αισχρότητες του ενός και του άλλου, διασημοτήτων ή πολιτικών. Και να κάνουμε έρευνες για τους μαστροπούς. Μέχρι που αυτό σταμάτησε γιατί εκείνη μιλούσε πολύ. Είμαι πεπεισμένος ότι είχε εργαστεί για τις μυστικές υπηρεσίες» αφηγήθηκε ο Κανσέ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024