Ιταλοί διαδηλώνουν για τα χρήματα που έχασαν στη «διάσωση» τραπεζών
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μετόχων και ομολογιούχων οι οποίοι έχασαν τα χρήματά τους στην πρόσφατη «διάσωση» τεσσάρων ιταλικών τραπεζών που απειλούνταν με πτώχευση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας της Ιταλίας στην Ρώμη. «Μας έχουν κοροϊδέψει. Είμαστε θύματα απάτης» φώναζαν οι διαδηλωτές.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μετόχων και ομολογιούχων οι οποίοι έχασαν τα χρήματά τους στην πρόσφατη «διάσωση» τεσσάρων ιταλικών τραπεζών που απειλούνταν με πτώχευση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας της Ιταλίας στην Ρώμη.
Περίπου 130.000 ομολογιούχοι και μέτοχοι έχασαν τα χρήματά τους στη «διάσωση» από τον κίνδυνο πτώχευσης των τραπεζών Banca Etruria, Banca Marche, Cassa di Risparmio di Ferrara και Cassa di Risparmio di Chieti.
«Νιώθουμε ότι μας έχουν κοροϊδέψει, είμαστε θύματα απάτης» φώναζαν οι διαδηλωτές.
Ανάμεσα στα βασικά αιτήματά τους είναι η επιστροφή των χρημάτων που είχαν επενδύσει στις τέσσερις τράπεζες και η παραίτηση του διοικητή της Τράπεζας της Ιταλίας, Ινιάτσιο Βίσκο, λόγων ελλιπών και αναποτελεσματικών ελέγχων.
Άλλα συνθήματα που ακούστηκαν μπροστά στο μέγαρο Κοχ, έδρα της Τράπεζας της Ιταλίας: «Τα μικρά ψάρια πάνε φυλακή, τα μεγάλα κρουαζιέρα», «η αποταμίευση δολοφονήθηκε από την χρηματοοικονομική τρομοκρατία».
Η επιτροπή η οποία εκπροσωπεί τους ομολογιούχους και μετόχους που έχασαν τα χρήματά τους στην πρόσφατη «διάσωση», η οποία είχε το πράσινο φως της κυβέρνησης Ρέντσι, ζήτησε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη του Πάπα Φραγκίσκου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Β. Κικίλιας: «Η πόλη της Θεσσαλονίκης μπορεί να γίνει ισχυρή θαλάσσια πύλη της Β. Ελλάδας και της ΝΑ Ευρώπης»
- Συνάντηση αστέρων: Ο Μέσι έκανε δώρο τη φανέλα του στον Μπάτζιο (pic)
- Θεσσαλονίκη: 35χρονος έκαψε το αυτοκίνητο της γυναίκας του αδελφού του
- Τέλος οι εβδομαδιαίες προγνώσεις καιρού από την ΕΜΥ – Ποιος ο λόγος, η αιχμηρή ανάρτηση Κολυδά
- Γεραπετρίτης: Βλέπει «νίκες» στην εξωτερική πολιτική – Τι είπε για F 35 και casus belli
- Πώς αντέδρασε ο προπονητής της Νορβηγίας για τη spider-cam: «Η μπάλα πέφτει ευθεία από τον ουρανό» (vid)
- Άτυπη οικονομία: Εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα και προστασία – Πρωτιά της Ελλάδας
- Γιατί η Σοσάνα Ζούμποφ θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τη δημοκρατία;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442