Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Αλαλούμ με το ΦΠΑ των φαρμάκων καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί

Αλαλούμ με το ΦΠΑ των φαρμάκων καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί

Για αλαλούμ στο ΦΠΑ των φαρμάκων κάνει λόγο ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, μετά την έκδοση του νέου δελτίου τιμών. Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι αναφέρονται δύο κατηγορίες ΦΠΑ, 6% και 13%, παρά τη συμφωνία με θεσμούς τους για την παραμονή των φαρμάκων στον μειωμένο συντελεστή 6%.

Για αλαλούμ στο ΦΠΑ των φαρμάκων κάνει λόγο ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, μετά την έκδοση του νέου δελτίου τιμών. Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι αναφέρονται δύο κατηγορίες ΦΠΑ, 6% και 13%, παρά τη συμφωνία με τους θεσμούς (νόμος 4334/2015) για την παραμονή των φαρμάκων στον μειωμένο συντελεστή 6%.

Οι φαρμακοποιοί επικαλούνται απάντηση του υπουργείου Οικονομικών προς τον ΕΟΦ με ημερομηνία 9 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την οποία αρκετά σκευάσματα υπάγονται πλέον σε συντελεστή ΦΠΑ 13% και όχι 6%. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα για μια σειρά σκευασμάτων, όπως οι ηπαρίνες και τα σκιαγραφικά, οι εταιρείες να υπολογίζουν πλέον ΦΠΑ 13%.

Αυτό πρακτικά σημαίνει μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση των ασφαλισμένων δια της αύξησης του ποσοστού συμμετοχής τους στην αγορά των φαρμάκων.

«Την ίδια ώρα, λοιπόν, που έχει παγώσει η δόση του 1.000.000.000 ευρώ προς την χώρα μας λόγω υπέρβασης των δαπανών του ΕΟΠΥΥ, το ίδιο το κράτος υπερφορολογεί τον εαυτό του και ανεβάζει το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τους ασφαλισμένους» σχολιάζει ο ΠΦΣ.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024