
Ακριβαίνει το κρασί από την Πρωτοχρονιά
Από την 1η Ιανουαρίου 2016 τίθεται σε εφαρμογή η επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης 20 λεπτών ανά λίτρο στο κρασί ή 15 λεπτών ανά φιάλη 750 ml. Η απόφαση που υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Από την 1η Ιανουαρίου 2016 τίθεται σε πρακτική εφαρμογή η επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης 20 λεπτών ανά λίτρο στο κρασί ή 15 λεπτών ανά φιάλη 750 ml. Η απόφαση, που υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Το μέτρο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, εκτιμάται πως θα οδηγήσει σε αύξηση εσόδων της τάξεως των 55 εκατ. ευρώ. Από τον φόρο εξαιρούνται τα εξαγόμενα ελληνικά κρασιά, αλλά, αντίθετα, επιβάλλεται στα εισαγόμενα.
Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο ελήφθη προκειμένου να «κλείσει» η τρύπα από την απώλεια εσόδων από την κατάργηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, συμπληρωματικά στην επιβολή ειδικού τέλους πέντε λεπτών ανά στήλη σε κάθε τυχερό παιχνίδι του ΟΠΑΠ. Το ειδικό τέλος των πέντε λεπτών επίσης αναμένεται να ενεργοποιηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2016.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία, με ισχυρά φαινόμενα και πτώση θερμοκρασίας – Πού αναμένονται καταιγίδες
- Φταίει η Τεχνητή Νοημοσύνη που μιλάμε πιο απότομα;
- Παναθηναϊκός: «Το ποσοστό μεταπώλησης που διατήρησε η Χάποελ Μπερ Σεβά στον Κάνγκουα»
- Τραμπ: Επιβεβαίωσε την επίσκεψη Νετανιάχου στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα
- Fuel Prices Drop Until the End of August For Both Gas And Diesel
- Τριάντα ευρώ ο ένας – Πώς οι αναπτήρες έγιναν εργαλείο επιβίωσης στη Γάζα
