Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΟΚΕ: Το προσχέδιο Κατρούγκαλου δεν μπορεί να σχολιαστεί εμπεριστατωμένα

ΟΚΕ: Το προσχέδιο Κατρούγκαλου δεν μπορεί να σχολιαστεί εμπεριστατωμένα

Περισσότερες διευκρινίσεις για συγκεκριμένα σημεία της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης ζητά η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) επί του προσχεδίου που της κατέθεσε ο υπουργός Εργασίας Γ.Κατρούγκαλος. Όπως παρατηρεί η ΟΚΕ, οι γενικές αρχές για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που καταγράφονται στο κείμενο είναι πολύ συνοπτικές, κάτι που στερεί την Επιτροπή «από την δυνατότητα εμπεριστατωμένης κρίσης».

Περισσότερες διευκρινίσεις για συγκεκριμένα σημεία της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης ζητά η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) επί του προσχεδίου που της κατέθεσε ο υπουργός Εργασίας Γ.Κατρούγκαλος.

Όπως παρατηρεί η ΟΚΕ, οι γενικές αρχές για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που καταγράφονται στο κείμενο είναι πολύ συνοπτικές, κάτι που στερεί την Επιτροπή «από την δυνατότητα εμπεριστατωμένης κρίσης».

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, η επιτροπή ζητά να διευκρινιστεί ποια είναι η αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή και πώς αυτή θα επιτευχθεί.

Ακομη, σημειώνει πως η δέσμευση για αποφυγή νέων οριζόντιων μειώσεων σημαίνει στοχευμένες μειώσεις, για τις οποίες όμως δεν παρέχεται καμία ένδειξη ώστε να μπορούν να αξιολογηθούν.

Επιπλέον, ζητούνται διευκρινίσεις για τον ενιαίο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων και κατά πόσο αυτός θα αφορά και τους ήδη συνταξιούχους, που έχουν ήδη υποστεί μειώσεις.

Η ΟΚΕ επισημαίνει πως στο κείμενο δεν υπάρχουν στοιχεία για τη συμμετοχή του κράτους στη χρηματοδότηση του συστήματος, πέραν της καταβολής της εθνικής σύνταξης. Παράλληλα, ζητούνται διευκρινίσεις για τις προϋποθέσεις απονομής της εθνικής σύνταξης.

Τέλος, η ΟΚΕ ζητά διευκρινίσεις για το περιεχόμενο της ρήτρας βιωσιμότητας του συστήματος, που αντικαθιστά τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος των επικουρικών συντάξεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024