Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λέσβος: Τετράχρονο κορίτσι από τη Συρία πέθανε από οξεία μηνιγγίτιδα

Λέσβος: Τετράχρονο κορίτσι από τη Συρία πέθανε από οξεία μηνιγγίτιδα

Ένα τετράχρονο κοριτσάκι από τη Συρία έχασε την Πέμπτη της ζωή του στο νοσοκομείο Μυτιλήνης από μορφή -όπως όλα δείχνουν- οξείας μικροβιακής μηνιγγίτιδας. Το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρει ότι έχει δώσει όλες οι προβλεπόμενες κατευθυντήριες οδηγίες και συστάσεις που αφορούν στη διερεύνηση - άμεση ιχνηλάτηση και διαχείριση των στενών επαφών του πιθανού κρούσματος.

Ένα τετράχρονο κοριτσάκι από τη Συρία έχασε την Πέμπτη της ζωή του στο νοσοκομείο Μυτιλήνης από μορφή -όπως όλα δείχνουν- οξείας μικροβιακής μηνιγγίτιδας.

Όπως έγινε γνωστό το κοριτσάκι μεταφέρθηκε από τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης με συμπτώματα υψηλού πυρετού και αιμορραγικό εξάνθημα σε όλο του το σώμα.

Σε πολύ λίγη ώρα κατέληξε παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο θάνατος του οφείλεται σε σηψαιμία που προήλθε από μορφή οξείας μικροβιακής μηνιγγίτιδας.

Το άτυχο κοριτσάκι με τα άλλα δυο του αδέλφια ανάλογης ηλικίας και οι γονείς τους, είχαν αποβιβασθεί σε ακτή της Λέσβου το πρωί της Τετάρτης.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο κέντρο Καταγραφής και Πιστοποίησης Μεταναστών και Προσφύγων στη Μόρια, όπου και καταγράφηκαν, και μεταφέρθηκαν αργά το βράδυ στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ προκειμένου να διανυκτερεύσουν και στη συνέχεια να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι στον Καρά Τεπέ γύρω στα μεσάνυχτα το παιδί μεταφέρθηκε από τους γονείς του σε ιατρείο, όπου εξετάστηκε από πιστοποιημένο γιατρό ο οποίος και έδωσε εντολή για την άμεση μεταφορά του παιδιού και της οικογένειας του στο Νοσοκομείο. Πράγμα το οποίο και έγινε αμέσως.

Στην οικογένεια του άτυχου παιδιού δόθηκε προληπτικά αντιβίωση, ενώ στον καταυλισμό του καρά Τεπέ από νωρίς το πρωί λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Το βράδυ της Πέμπτης, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το κρούσμα πιθανής μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρει ότι έχει δώσει όλες οι προβλεπόμενες κατευθυντήριες οδηγίες και συστάσεις που αφορούν στη διερεύνηση – άμεση ιχνηλάτηση και διαχείριση των στενών επαφών του πιθανού κρούσματος τόσο στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας στον Καρα Τεπέ Λέσβου, όσο και εκείνων που ενεπλάκησαν με την διαχείριση του, ενώ παράλληλα αναμένεται η εργαστηριακή διάγνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024