Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στάσεις εργασίας στα εμπορικά τρένα από το Σάββατο

Στάσεις εργασίας στα εμπορικά τρένα από το Σάββατο

Σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από το ερχόμενο Σάββατο έως και την Τετάρτη (23 Δεκεμβρίου) προχωρά η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης ΟΣΕ. Προγραμματίζονται τρίωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις από το Σάββατο και από 06:00 έως 09:00, 14:00 έως 17:00 και 21:00 έως τα μεσάνυχτα όλων των μηχανοδηγών μελών του Σωματείου στα δρομολόγια και τους ελιγμούς των εμπορικών τρένων.

Σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από το ερχόμενο Σάββατο έως και την Τετάρτη (23 Δεκεμβρίου) προχωρά η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης ΟΣΕ (Π.Ε.Π.Ε).

Ειδικότερα, προγραμματίζονται τρίωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις από το Σάββατο και από 06:00 έως 09:00, 14:00 έως 17:00 και 21:00 έως τα μεσάνυχτα όλων των μηχανοδηγών μελών του Σωματείου στα δρομολόγια και τους ελιγμούς των εμπορικών τρένων.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για την «τραγική κατάσταση» του κλάδου τους. «Εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού (ήδη υπάρχουν 200 κενές οργανικές θέσεις, οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν λόγω της επικείμενης συνταξιοδότησης των συναδέλφων μας) είμαστε αναγκασμένοι να εργαζόμαστε 29 ημέρες το μήνα, με μόνο μία ημέρα ανάπαυση, προκειμένου να μην αφήσουμε τον σιδηρόδρομο να μαραζώσει και τους πολίτες αυτής της χώρας, οι οποίοι αποτελούν και το πρώτιστο μέλημά μας, χωρίς μέσο μεταφοράς».

«Αντί για βούληση εξεύρεσης λύσης» υποστηρίζει το Σωματείο Εργαζομένων «Διοίκηση και Κυβέρνηση μας εμπαίζουν, δημιουργούν προσκόμματα στις διαπραγματεύσεις για την σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, «ρίχνοντας ο ένας το μπαλάκι στον άλλο», με αποτέλεσμα τα προβλήματα να συσσωρεύονται και ο ελληνικός σιδηρόδρομος να απαξιώνεται έτι περαιτέρω» τονίζουν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024