Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυστηρές συστάσεις προς την Ελλάδα αναμένονται στη Σύνοδο Κορυφής

Αυστηρές συστάσεις προς την Ελλάδα αναμένονται στη Σύνοδο Κορυφής

Στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένεται να βρεθεί η Ελλάδα. Από το προσχέδιο συμπερασμάτων προκύπτει πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα γίνει δέκτης αυστηρών συστάσεων για τον έλεγχο των συνόρων, τη λειτουργία των hotspot και το ζήτημα της μετεγκατάστασης. Ειδικά για τα hotspot, έκθεση αξιολόγησης της Κομισιόν, που δημοσιοποιήθηκε χθες, υπογραμμίζει πως μόνο το κέντρο της Λέσβου είναι λειτουργικό...

Στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένεται να βρεθεί η Ελλάδα. Από το προσχέδιο συμπερασμάτων προκύπτει πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα γίνει δέκτης αυστηρών συστάσεων για τον έλεγχο των συνόρων, τη λειτουργία των hotspot και το ζήτημα της μετεγκατάστασης.

Ειδικά για τα hotspot, έκθεση αξιολόγησης της Κομισιόν, που δημοσιοποιήθηκε χθες, υπογραμμίζει πως μόνο το κέντρο της Λέσβου είναι λειτουργικό, από τα συνολικά πέντε που έχει δεσμευθεί να υλοποιήσει η Ελλάδα.

Σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων, που δημοσιεύει η εφημερίδα Καθημερινή, παρόλο που δεν υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά στην Ελλάδα μέχρι στιγμής, είναι ξεκάθαρο ότι τα περισσότερα θέματα που θα βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν να κάνουν με την χώρα και την αδυναμία να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι των υπολοίπων κρατών-μελών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το προσχέδιο, «η εφαρμογή της στρατηγικής είναι ανεπαρκής και πρέπει να επιταχυνθεί. Για το κεκτημένο του Σένγκεν που πρέπει να διατηρηθεί είναι απαραίτητο να ανακτηθεί ο έλεγχος των εξωτερικών συνόρων».

Στο προσχέδιο αριθμούνται τα βήματα που καλούνται τα κράτη-μέλη να έχουν κάνει έως την επόμενη Σύνοδο Κορυφής στις 18-19 Φεβρουαρίου, όπως, μεταξύ άλλων, η αντιμετώπιση των προβλημάτων στα εξωτερικά σύνορα του Σένγκεν με συστηματικούς ελέγχους και η αντιμετώπιση προβλημάτων στη λειτουργία των hotspots, θέματα που η ελληνική πλευρά είναι ο αδύναμος κρίκος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024