Νομοθετική ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη του ΕΟΠΥΥ ζητούν οι γιατροί
Τη ρύθμιση δια νόμου του τρόπου αποπληρωμής των ληξιπρόσθεμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους υπηρεσιών Υγείας, για τα έτη έως τις 31/12/2011 ζήτησε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.
Τη ρύθμιση δια νόμου του τρόπου αποπληρωμής των ληξιπρόσθεμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους υπηρεσιών Υγείας για τα έτη έως τις 31/12/2011, ζήτησε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.
Τα χρέη του οργανισμού μέχρι και το 2011 ανέρχονται σε περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ και με την πάροδο της πενταετίας υπάρχει κίνδυνος παραγραφής τους.
Ο ΠΙΣ έχει καταθέσει αγωγή για απαίτηση από τον ΕΟΠΥΥ των ληξιπροθέσμων οφειλών, αλλά η προγραμματισμένη για τις αρχές Δεκεμβρίου εκδίκαση της αναβλήθηκε λόγω της απεργίας των δικηγόρων.
Επίσης, οι γιατροί ζητούν από το υπουργείο Υγείας να νομοθετήσει την παράταση των συμβάσεων των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίες έληξαν στις 30/6/2015 ώστε να μπορέσουν να πληρωθούν για υπηρεσίες που έχουν προσφέρει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
health.in.gr
- «Όλα από την αρχή το 2026» – Ο χρησμός της Citi για την Ευρώπη
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 3-1: Στις «πράσινες» το ντέρμπι του Μετς
- Αγρότες: Ατσαλώνουν τη στάση τους – Οι παράγοντες που «φουντώνουν» τα μπλόκα
- Ζάκυνθος: «Όλα έγιναν σε δευτερόλεπτα» – Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της τραγωδίας με τον 2χρονο που κατασπαράχθηκε από πίτμπουλ
- Η ΑΙ πείθει τους ψηφοφόρους με εντυπωσιακή άνεση – Κίνδυνος για τη δημοκρατία;
- Ηράκλειο: Σε εξέλιξη επικίνδυνη επιχείρηση διάσωσης στα Αστερούσια Όρη – 40χρονος τραυματίστηκε στο φαράγγι του Αμπά


