
Νομοθετική ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη του ΕΟΠΥΥ ζητούν οι γιατροί
Τη ρύθμιση δια νόμου του τρόπου αποπληρωμής των ληξιπρόσθεμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους υπηρεσιών Υγείας, για τα έτη έως τις 31/12/2011 ζήτησε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.
Τη ρύθμιση δια νόμου του τρόπου αποπληρωμής των ληξιπρόσθεμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους υπηρεσιών Υγείας για τα έτη έως τις 31/12/2011, ζήτησε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.
Τα χρέη του οργανισμού μέχρι και το 2011 ανέρχονται σε περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ και με την πάροδο της πενταετίας υπάρχει κίνδυνος παραγραφής τους.
Ο ΠΙΣ έχει καταθέσει αγωγή για απαίτηση από τον ΕΟΠΥΥ των ληξιπροθέσμων οφειλών, αλλά η προγραμματισμένη για τις αρχές Δεκεμβρίου εκδίκαση της αναβλήθηκε λόγω της απεργίας των δικηγόρων.
Επίσης, οι γιατροί ζητούν από το υπουργείο Υγείας να νομοθετήσει την παράταση των συμβάσεων των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίες έληξαν στις 30/6/2015 ώστε να μπορέσουν να πληρωθούν για υπηρεσίες που έχουν προσφέρει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
health.in.gr
- Πλούτος ή επιβίωση; Η σοκαριστική αιτία που η Gen Z στην Κίνα λατρεύει την Κρις Τζένερ ως θεότητα
- Δίκη για τα Τέμπη: Αυστηρές οδηγίες και καθολικός έλεγχος στην είσοδο
- Εθνική Γυναικών μπάσκετ: Η κλήρωση της Β’ προκριματικής φάσης για το Eurobasket 2027
- Λάρισα: Βίντεο με τις αλλαγές στην αίθουσα για τη δίκη των Τεμπών – Γκρέμισαν γυψοσανίδες για να αυξηθούν οι θέσεις
- Κουτσούμπας: Τα μέτρα είναι κοροϊδία – Να μην πληρώσει ο ελληνικός λαός τα σπασμένα του πολέμου
- Ο Ολυμπιακός κέρδισε την «παρτίδα» στο ΟΑΚΑ και ο Μπαρτζώκας «κέρδισε» δυο παίκτες


