Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκτός δράσης πολυμελές κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά

Εκτός δράσης πολυμελές κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά

Εννέα μέλη κυκλώματος που διακινούσε ναρκωτικά σε Αιτωλοακαρνανία και Λευκάδα συνέλαβαν σε Αγρίνιο και Ιωάννινα αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου. Πρόκειται για Έλληνες, ηλικίας 25-60 ετών, μεταξύ των οποίων είναι και ο 37χρονος αρχηγός τους. Δέκατο μέλος θεωρείται 27χρονος, ο όποιος πριν από έξι μήνες είχε συλληφθεί στο Αγρίνιο για κατοχή μικροποσότητας κοκαΐνης. H οργάνωση είχε ως αντικείμενο την εισαγωγή, καλλιέργεια, νόθευση, μεταφορά και εμπορία μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών. Εκτιμάται ότι τα κέρδη της ανήλθαν σε 140.000 ευρώ.

Εννέα μέλη κυκλώματος που διακινούσε ναρκωτικά σε Αιτωλοακαρνανία και Λευκάδα συνέλαβαν το απόγευμα της Πέμπτης σε Αγρίνιο και Ιωάννινα αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου.

Πρόκειται για Έλληνες, ηλικίας 25-60 ετών, μεταξύ των οποίων είναι και ο 37χρονος αρχηγός τους.

Δέκατο μέλος θεωρείται από την Αστυνομία 27χρονος, ο όποιος πριν από έξι μήνες είχε συλληφθεί στο Αγρίνιο για κατοχή μικροποσότητας κοκαΐνης.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη και ένας 68χρονος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 30 γραμμάρια χασίς, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας άλλων 32 ατόμων που προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από τα μέλη της εγκληματικής αυτής οργάνωσης.

Όπως προέκυψε, η δεκαμελής αυτή οργάνωση είχε ως αντικείμενο την εισαγωγή, καλλιέργεια, νόθευση, μεταφορά και εμπορία μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, είχαν διακινήσει περίπου 30 κιλά χασίς και μισό κιλό κοκαΐνης, ενώ εκτιμάται ότι τα κέρδη τους ανήλθαν σε 140.000 ευρώ.

Ο 37χρονος αρχηγός της οργάνωνε τόσο την εισαγωγή ναρκωτικών από την Αλβανία στην Ελλάδα, όσο και την καλλιέργειά τους σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας. Επιπλέον συντόνιζε τη μεταφορά και διακίνηση των ναρκωτικών από τα μέλη του κυκλώματος σε τοξικομανείς της Αιτωλοακαρνανίας και της Λευκάδας.

Ο 41χρονος αδερφός του νόθευε, συσκεύαζε και διαμοίραζε τις ναρκωτικές ουσίες, τόσο στα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, όσο και απευθείας σε αγοραστές.

Καλλιεργητής χασίς ήταν 56χρονος που είχε συλληφθεί τον περασμένο Αύγουστο για καλλιέργεια ναρκωτικών στο Πράντικο Αιτωλοακαρνανίας, όπου είχαν κατασχεθεί περισσότερα από 400 δενδρύλλια και περίπου μισό κιλό χασίς.

Τον περασμένο Ιανουάριο στο Αγρίνιο τα μέλη της οργάνωσης είχαν προμηθεύσει με χασίς τριμελή οικογένεια, 56χρονο πατέρα-48χρονη μητέρα-26χρονο γιο, οι οποίοι είχαν συλληφθεί από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου.

Στις έως τώρα έρευνες έχουν κατασχεθεί, μεταξύ άλλων, τέσσερα πολυτελή αυτοκίνητα, δύο φορτηγά αυτοκίνητα, επτά μοτοσικλέτες, ένα σκάφος, δύο κυνηγετικά όπλα, μαχαίρι, 8.000 ευρώ, 700 λέκε Αλβανίας, 22 συσκευές κινητής τηλεφωνίας και 32 κάρτες sim.

Ο 37χρονος αρχηγός της οργάνωσης έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές, για κακουργηματικού χαρακτήρα υποθέσεις ναρκωτικών και για υπόθεση εκβιασμού ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ και υπόλοιπα μέλη της έχουν απασχολήσει για κακουργηματικές παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Με δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τους, κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εισαγωγή-μεταφορά-κατοχή- νόθευση-καλλιέργεια και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, πρόληψη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παράνομη οπλοκατοχή, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Παρασκευή στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024