Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Άγκυρα «στο πλευρό της Βαγδάτης» εναντίον του ISIS

Η Άγκυρα «στο πλευρό της Βαγδάτης» εναντίον του ISIS

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου συνομίλησε στο τηλέφωνο με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και επισήμανε ότι η Τουρκία σέβεται την εθνική κυριαρχία του Ιράκ μεσούσης της διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ Άγκυρας και Βαγδάτης μετά την ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στην ιρακινή επικράτεια.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου συνομίλησε στο τηλέφωνο με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και επισήμανε ότι η Τουρκία σέβεται την εθνική κυριαρχία του Ιράκ μεσούσης της διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ Άγκυρας και Βαγδάτης μετά την ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στην ιρακινή επικράτεια, γνωστοποίησαν πηγές του πρωθυπουργικού γραφείου.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ζήτησαν να γίνει αυτή η τηλεφωνική συνδιάλεξη κατά τη διάρκεια της οποίας ο Νταβούτογλου τόνισε ότι η Άγκυρα στέκεται στο πλευρό της Βαγδάτης στον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Επιπλέον μια επιστολή όπου διατυπώνονταν αυτά τα συναισθήματα παραδόθηκε στον πρωθυπουργό του Ιράκ Χάιντερ αλ Αμπάντι από μια αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων Τούρκων αξιωματούχων.

Από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος με μια ανακοίνωση επιβεβαίωσε την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών.

«Οι ηγέτες… συνομίλησαν σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στο Ιράκ υπογραμμίζοντας πόσο σημαντικό είναι να αποκλιμακωθούν οι πρόσφατες εντάσεις μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης του Ιράκ με έναν τρόπο που θα σέβεται την εθνική κυριαρχία του Ιράκ και ταυτόχρονα θα συντονίζει πλήρως τις προσπάθειες για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους με (τις επιχειρήσεις που διεξάγει) ο Συνασπισμός κατά του Ισλαμικού Κράτους» τονίζεται στο δελτίο τύπου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024