Μια διαφορετική δράση περιλάμβανε το φετινό χριστουγεννιάτικο bazaar των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, το Σάββατο 28 Νοεμβρίου. Στο πλαίσιο της καθιερωμένης γιορτής, μαθήτριες και δασκάλες δώρισαν τα μαλλιά τους για τη δράση «Hope for Hair».

Πρόκειται για ένα φιλανθρωπικό πρόγραμμα της κλινικής μαλλιών Bergmann Kord, που ενθαρρύνει τη δωρεά μαλλιών, ώστε να κατασκευαστούν περούκες, που θα δωριθούν σε παιδιά απόρων οικογενειών, τα οποία πάσχουν από καρκίνο και χάνουν τα μαλλιά τους, λόγω χημειοθεραπείας.

Η συμμετοχή στη δράση «Hope for Hair» ήταν μεγάλη, με πάνω από 50 άτομα (στην πλειοψηφία τους μαθήτριες με τις δασκάλες τους) να προσφέρουν εθελοντικά τα μαλλιά τους.

Η Bergmann Kord σκοπεύει να συνεχίσει την εξάπλωση της πρωτοβουλίας «Hope for Hair», πρωτίστως για να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει, καθώς και να αυξήσει τη συμμετοχή του κόσμου σε αντίστοιχες κινήσεις κοινωνικής συνεισφοράς.

Παράλληλα, η δράση, καθώς απευθύνεται σε παιδιά, φιλοδοξεί να συμβάλλει στη δημιουργία μιας νέας γενιάς εθελοντών.

Για να ενημερωθείτε για το πώς μπορείτε να δωρίσετε και εσείς μια ποσότητα από τα μαλλιά σας, επισκεφθείτε τη σελίδα της Bergmann Kord στο Facebook.

Συμπληρωματικά, μπορείτε να επισκεφθείτε τη Bergmann Kord Αθήνας (Λεωφ. Κηφισίας 348, 15233 Χαλάνδρι), να επικοινωνήσετε με την γραμμή 210-6828888, να πλοηγηθείτε στην ιστοσελίδα του Hope for Hair μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης  ή στο www.kord.gr.

health.in.gr