Φάρσα αποδείχθηκε η «απειλή» για αεροσκάφος της Air France
Αεροσκάφος της Air France που πραγματοποιούσε πτήση από το Σαν Φρανσίσκο με προορισμό το Παρίσι άλλαξε πορεία και προσγειώθηκε στο Μόντρεαλ, «για προληπτικούς λόγους» κατόπιν απόφασης που έλαβε το πλήρωμα έπειτα από «ανώνυμη απειλή», όπως ανακοίνωσε η γαλλική αεροπορική εταιρεία. Πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητοι έλεγχοι και η απειλή αποδείχθηκε φάρσα.
Αεροσκάφος της Air France που πραγματοποιούσε πτήση από το Σαν Φρανσίσκο με προορισμό το Παρίσι άλλαξε πορεία και προσγειώθηκε στο Μόντρεαλ, «για προληπτικούς λόγους» κατόπιν απόφασης που έλαβε το πλήρωμα έπειτα από «ανώνυμη απειλή» ανακοίνωσε η γαλλική αεροπορική εταιρεία.
«Η Air France επιβεβαίωσε ότι έπειτα από ανώνυμη απειλή, το πλήρωμα της πτήσης AF083 που εκτελούσε στις 7 Δεκεμβρίου την πτήση Σαν Φρανσίσκο-Παρίσι (…) αποφάσισε για προληπτικούς λόγους και σε εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας που ισχύουν να αλλάξει πορεία προς το αεροδρόμιο του Μόντρεαλ, όπου προσγειώθηκε το αεροπλάνο στις 23:48 (τοπική ώρα, 06:48 ώρα Ελλάδος σήμερα)» αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της προς το Γαλλικό Πρακτορείο.
Πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητοι έλεγχοι και η απειλή αποδείχθηκε φάρσα.
«Μετά από πλήρη έλεγχο ασφαλείας, επιβεβαιώθηκε από τις τοπικές αρχές ότι επρόκειτο για λάθος συναγερμό» ανέφερε η εταιρεία στον λογαριασμό της στο Twitter.
Το αεροπλάνο απογειώθηκε ξανά για το Παρίσι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- H εύθραυστη μητέρα μου, η Όντρεϊ – Η απόπειρα αυτοκτονίας, οι ναζί γονείς και οι πόλεμοι
- Το κίνητρο που ψάχνει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Άρης του Σιάο
- Το Ισραήλ διέταξε την εκκένωση χωριών βόρεια του ποταμού Λιτάνι – Καταγγελίες για εθνοκάθαρση στον Λίβανο
- Εκλεισε μετά τα προβλήματα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του fuel pass – Αλλάζει ο τρόπος υποβολής
- Ο Λίνεκερ είδε «σημάδια πανικού» στην Άρσεναλ
- Το Artemis ΙΙ έσπασε το ρεκόρ του Apollo 13 για την μεγαλύτερη απόσταση από τη Γη –
- Άρση ασυλίας ζητά η Παπακώστα και δηλώνει πως δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές υπό προϋποθέσεις
- Athens Airport Traffic Resilient Despite Middle East Turmoil
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442