Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Παράταση στην απαγόρευση του short selling για τις τράπεζες

Τη συνέχιση της απαγόρευσης των ανοιχτών πωλήσεων επί των μετοχών των τραπεζών αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η απόφαση τίθεται σε ισχύ από την 8η Δεκεμβρίου και ώρα 00:01 και ισχύει έως και την 21η Δεκεμβρίου και ώρα 24:00.

Τη συνέχιση της απαγόρευσης των ανοιχτών πωλήσεων επί των μετοχών των τραπεζών αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η απόφαση τίθεται σε ισχύ από την 8η Δεκεμβρίου και ώρα 00:01 και ισχύει έως και την 21η Δεκεμβρίου και ώρα 24:00.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ανακοίνωσε ότι αφού έλαβε υπόψη του τη σχετική γνώμη της ESMA της ιδίας ημέρας και το γεγονός ότι η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη, αποφάσισε τη συνέχιση της απαγόρευσης των ανοιχτών πωλήσεων επί των μετοχών των πιστωτικών ιδρυμάτων που διαπραγματεύονται στην αγορά αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών και συνιστούν τον FTSE ΧΑ Τραπεζικό Δείκτη και συγκεκριμένα των μετοχών των Alpha Bank, Attica Bank, Εθνική, Eurobank και Πειραιώς, ανεξαρτήτως του τόπου κατάρτισης των συναλλαγών (οργανωμένη αγορά, Πολυμερής Μηχανισμός Διαπραγμάτευσης– ΠΜΔ ή εξωχρηματιστηριακά).

Η προσωρινή αυτή απαγόρευση καταλαμβάνει και τις πωλήσεις μετοχών που πρόκειται να εκκαθαριστούν με αγορά εντός της ίδιας ημέρας (ενδοσυνεδριακά) και τις συναλλαγές επί των παραστατικών τίτλων μετοχών (ADRs ή GDRs) και επί παραστατικών τίτλων δικαιωμάτων κτήσης μετοχών (warrants) που αντιπροσωπεύουν μετοχές.

Η απαγόρευση αυτή εφαρμόζεται σύμφωνα με το άρθρο 20 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθμ. 236/2012 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 14ης Μαρτίου 2012 για τις ανοικτές πωλήσεις και ορισμένες πτυχές των συμβολαίων ανταλλαγής πιστωτικής αθέτησης.

Η απαγόρευση δεν καταλαμβάνει τους Ειδικούς Διαπραγματευτές που πραγματοποιούν ειδική διαπραγμάτευση:

α. Στις μετοχές που συνιστούν τον FTSE XA Τραπεζικό Δείκτη,
β. Στα παράγωγα των παραπάνω μετοχών,
γ. Στα παραστατικά τίτλων δικαιωμάτων κτήσης μετοχών (warrants) των παραπάνω
μετοχών,
δ. Στα μερίδια Διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων (ETFs) και στα παράγωγα επί των δεικτών των οποίων οι παραπάνω μετοχές αποτελούν μέρος της σύνθεσής τους.

Η παραπάνω εξαίρεση αφορά συναλλαγές που σκοπό έχουν την κάλυψη ή την αντιστάθμιση κινδύνου συναλλαγών που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της άσκησής των υποχρεώσεων των ειδικών διαπραγματευτών.

Η απόφαση τίθεται σε ισχύ από την 8η Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 00:01 και ισχύει έως και 21η Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 24:00.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγαλύτερη βραδιά στην ιστορία του Ολυμπιακού

Λίγο πριν την συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής, ο Ολυμπιακός ζει την μεγαλύτερη βραδιά της ιστορίας του με την πρόκριση στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024