Ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων του Ιονίου
Ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, σε συνέντευξη Τύπου, την έναρξη της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την ιδιωτικοποίηση των τοπικών αεροδρομίων, ενώ με δηλώσεις του παρακινεί τους πολίτες να εκφράσουν την άποψή τους.
Ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, σε συνέντευξη Τύπου, την έναρξη της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την ιδιωτικοποίηση των τοπικών αεροδρομίων, ενώ με δηλώσεις του παρακινεί τους πολίτες να εκφράσουν την άποψή τους.
«Η περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι έτοιμη. Διασφαλίσαμε ότι από τεχνικής πλευράς είμαστε πλήρως έτοιμοι, προκειμένου να διεξαχθεί το δημοψήφισμα έγκυρα και αξιόπιστα» επισήμανε ο κ. Γαλιατσάτος, ενώ τόνισε ότι «στις 8 Ιανουαρίου αναμένεται η συνεκδίκαση της προσφυγής της περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, από κοινού με άλλες παρόμοιου περιεχομένου προσφυγές φορέων και ΟΤΑ».
Από σήμερα στη σελίδα της Περιφέρειας μπορούν όλοι οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων να ψηφίσουν, καταθέτοντας τη συμφωνία ή τη διαφωνία τους με το κείμενο που έχει ως εξής:
«Η προωθούμενη ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, τέσσερα από τα οποία ενδιαφέρουν άμεσα την περιφέρεια Ιονίων Νήσων, και η παράδοσή τους σε ημικρατική εταιρεία γερμανικών συμφερόντων θεωρείται επιζήμια για την οικονομία της χώρας και της περιοχής και καταχρηστική για το γενικότερο δημόσιο συμφέρον.
» Επιζητούμε την εφαρμογή νέου μοντέλου για τη διαχείριση των αεροδρομίων με δημόσιο χαρακτήρα και τη συμμετοχή της αυτοδιοίκησης και των τοπικών παραγωγικών φορέων. Όποιος συμφωνεί με το παραπάνω κείμενο ψηφίζει ΝΑΙ. Όποιος διαφωνεί με το παραπάνω κείμενο ψηφίζει ΟΧΙ» είπε ο κ. Γαλιατσάτος.
«Η εξαγγελία μας, αλλά και η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, γίνεται από σήμερα πράξη» δήλωσε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων. Η διεξαγωγή του ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων θα αφορά τα τέσσερα αεροδρόμια που είναι στην περιοχή του Ιονίου, δηλ. της Κέρκυρας, της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου και του Ακτίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Όταν η yoga και η φύση γίνονται ένα
- Οι περιοχές με τα πιο ακριβά ενοίκια στην Αττική
- ΣΥΡΙΖΑ: Η τελευταία(;) διάσπαση: «Έφοδος» της μειοψηφίας στην Κουμουνδούρου – Το σχέδιο Πολάκη για να φάει… τη Δούρου
- Πολυτέλεια; Ξεχάστε όσα ξέρατε – Οι εκατομμυριούχοι της ΑΙ ξοδεύουν αλλού τα χρήματά τους
- ΕΛΑΣ: 400+1 πολίτες από την κοινωνία στο Εθνικό Συμβούλιο – Όλα τα ονόματα στο ανώτατο καθοδηγητικό όργανο
- Συνταγή: Μεσογειακά ζυμαρικά με ψητή φέτα
- ΠΑΣΟΚ: Συντηρεί την κόντρα με την κυβέρνηση για το πρόγραμμα – Νέα συνέντευξη τύπου Ανδρουλάκη για τις 17 παρεμβάσεις στις συντάξεις
- Μην «κλέβεις» χρόνο από τον ύπνο σου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442