Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σχολική ψυχολογία - Νέο e-learning πρόγραμμα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Σχολική ψυχολογία – Νέο e-learning πρόγραμμα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Σύμφωνα με τα ελληνικά και διεθνή δεδομένα παρατηρείται ένα εύρος δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα παιδιά σε τομείς που σχετίζονται με την ψυχοκοινωνική και μαθησιακή τους προσαρμογή. Η Σχολική Ψυχολογία αποτελεί έναν από τους εφαρμοσμένους κλάδους της ψυχολογίας και είναι άμεσα συνδεδεμένος με την σχολική πραγματικότητα. Σκοπός του νέου προγράμματος συμπληρωματικής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με τίτλο […]

Σύμφωνα με τα ελληνικά και διεθνή δεδομένα παρατηρείται ένα εύρος δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα παιδιά σε τομείς που σχετίζονται με την ψυχοκοινωνική και μαθησιακή τους προσαρμογή. Η Σχολική Ψυχολογία αποτελεί έναν από τους εφαρμοσμένους κλάδους της ψυχολογίας και είναι άμεσα συνδεδεμένος με την σχολική πραγματικότητα.

Σκοπός του νέου προγράμματος συμπληρωματικής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με τίτλο «Σχολική Ψυχολογία» που προσφέρεται από το E-Learning του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι η παρουσίαση του κλάδου τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, καθώς και η περιγραφή του πολυδιάστατου ρόλου του σχολικού ψυχολόγου. Αρχικά θα παρουσιαστούν οι βασικοί τομείς παρέμβασης των σχολικών ψυχολόγων, με εστίαση στις σύγχρονες τάσεις και θεωρητικές προσεγγίσεις για την παροχή σχολικών ψυχολογικών υπηρεσιών. Στη συνέχεια θα γίνει περιγραφή βασικών μέσων για την αξιολόγηση της προσωπικότητας και της συμπεριφοράς των παιδιών και των εφήβων, όπως και περιγραφή της συμβουλευτικής διαδικασίας και της ανάπτυξης και εφαρμογής παρεμβατικών προγραμμάτων στη σχολική κοινότητα. Το πρόγραμμα στοχεύει στην περιγραφή της δομής των παρεχόμενων σχολικών ψυχολογικών υπηρεσιών στα ελληνικά σχολεία, με εστίαση στη διασύνδεση της θεωρίας, της έρευνας, της εκπαίδευσης και των πρακτικών εφαρμογών.

Η επιτυχής ολοκλήρωση του Προγράμματος που έχει διάρκεια 3 μήνες οδηγεί στη χορήγηση Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης. Το πρόγραμμα απονέμει πιστωτικές μονάδες επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (ECVET) ενώ οι απόφοιτοι μαζί με το Πιστοποιητικό λαμβάνουν και το Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού Europass. Η χρήση του ECVET επιτρέπει την αναγνώριση, μεταφορά και συσσώρευση πιστωτικών μονάδων μεταξύ προγραμμάτων από διαφορετικά εκπαιδευτικά κέντρα.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος παρέχεται συνεχής εκπαιδευτική υποστήριξη, βασιζόμενη στις Αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων, διασφαλίζοντας την αποτελεσματικότητα της εκπαιδευτικής μεθοδολογίας. Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Προγράμματος είναι η Καθηγήτρια Σχολικής Ψυχολογίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κα. Χατζηχρήστου Χρυσή, η οποία έχει την ευθύνη για το σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση της ακαδημαϊκής διαδικασίας για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Το E-Learning του Πανεπιστημίου Αθηνών στηρίζει όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν προγράμματα αυτή την περίοδο προσφέροντας 10% έκπτωση στα δίδακτρα των προγραμμάτων για αιτήσεις που θα υποβληθούν έως 16/12/2015. Επιπλέον, εφαρμόζονται ειδικές εκπτώσεις για άνεργους (30%), πολύτεκνους (20%), ΑΜΕΑ (20%), κατόχους ευρωπαϊκής κάρτας νέων (30%), κ.α.

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: 12/2/2016
Έναρξη Μαθημάτων: 22/2/2016

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα

Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία στα τηλέφωνα 2103689354 και 2103689381, ή να στείλετε e-mail στη διεύθυνση: elearn-secretariat@elke.uoa.gr.

Ξένη δημοσίευση

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024