Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας: Έσκασε η σαπουνόφουσκα της «Αριστεράς του Κεφαλαίου»

Κουτσούμπας: Έσκασε η σαπουνόφουσκα της «Αριστεράς του Κεφαλαίου»

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, λέγοντας πως ο προϋπολογισμός είναι «ανοικτή επίσημη ομολογία του ταξικού προσανατολισμού της κυβέρνησης να υπηρετήσει το Κεφάλαιο». Μιλώντας για «παραμύθι της σκληρής διαπραγμάτευσης», ο Δ.Κουτσούμπας είπε πως «ένας χρόνος ήταν αρκετός για να σπάσει η σαπουνόφουσκα».

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, λέγοντας πως ο προϋπολογισμός είναι «ανοικτή επίσημη ομολογία του ταξικού προσανατολισμού της κυβέρνησης να υπηρετήσει το Κεφάλαιο».

«Όποιος είχε πιστέψει το παραθύμι περί επαναδιαπραγμάτευσης, θα άξιζε να ρίξει μία ματιά στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού», είπε.

Αποτελεί, συνέχισε, «ανοικτή επίσημη ομολογία για τον ταξικό προσανατολισμό της κυβέρνησης να υπηρετήσει το κεφάλαιο» και ταυτόχρονα «επίσημη συνόψιση για τα έργα και τα σχέδια της κυβερνώσας Αριστέρας του Κεφαλαίου».

«Ένας χρόνος ήταν αρκετός για να σπάσει η σαπουνόφουσκα περί φιλολαϊκής διαχείρισης του καπισταλισμού» είπε χαρακτηριστικά. «Κανένα προπαγανδιστικό εύρημα δεν μπορεί να κρύψει ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει να τελειώσει όλο το αντιλαϊκό πρόγραμμα που δεν κατάφεραν να περάσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις» είπε.

Όσον αφορά την πολιτική σκηνή, ο Δ.Κουτοσύμπας υποστήριξε πως «επιχειρείται η συνολική αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος και η αξιοποίηση κάθε αντιδραστικής και συντηρητικής λάιτ εφεδρείας του κεφαλαίου» δείχνοντας στο Ποτάμι αλλά και την «όψιμη μεταμφίεση του ΠΑΣΟΚ και η αναμόρφωση της ΝΔ, ώστε να υπάρχουν έτοιμες εναλλακτικές λύσεις για αστικές κυβερνήσεις συνεργασίας καθώς και για βολικές μελλοντικές κάλπικες αντιπολιτευτικές δυνάμεις». Στο ίδιο πλαίσιο ενέταξε και την Χρυσή Αυγή, μιλώντας για «γνωστές φυσιογνωμίες ναζιστών ταγμάτων εφόδου που περιμένουν να περάσει η «δύσκολη στιγμή» της δίκης».

Ο γγ του ΚΚΕ αναφέρθηκε εκτενώς στις προβλέψεις για τις ιδιωτικοποίησεις, το φορολογικό και το συνταξιοδοτικό. «Στο ασφαλιστικό προετοιμάζετε την πλήρη κατεδάφιση, για να φτάσουμε να εγγυάται το κράτος μόνο μία ελάχιστη σύνταξη πείνας» είπε.

«Κανένα από τα μέτρα δεν στοχεύει στο μεγάλο ένοχο, που είναι το κεφάλαιο» τόνισε. Οι μόνοι που ωφελήθηκαν και θα συνεχίσουν ξένοι και εγχώριοι μονοπωλιακοί όμιλοι, τη δική τους κερδοφορία υπηρετεί ο νέος προϋπολογισμός. «Η νέα ανακεφαλαιοποίηση φόρτωσε στους φορολογούμενους τα βάρη από τα κόκκινα τραπεζικά επιχειρηματικά δάνεια» είπε, ενώ ανέφερε πως «κρύβετε ότι κάθε κούρεμα χρέους συνοδεύεται με κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης».

Όσον αφορά το προσφυγικό και το ζήτημα της Σένγκεν, ανέφερε ότι «ό,τι θέμα ανοίγει, έχει αποδειχθεί ότι θα το βρίσκουμε μπροστά μας, εσείς το ξέρετε αλλά το αποκρύβετε». «Στην ίδια κατεύθυνση, των κοινών περιπολιών με την Τουρκία, πιέζουν και οι ΗΠΑ» είπε.

«Δεν είναι ώρα ούτε για ανοχή ούτε για συνενοχή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής» είπε ο Δ.Κουτσούμπας. «Το ΚΚΕ προτείνει λύσεις που δεν είναι άλλες από ριζικές επαναστατικές ανατροπές εκ βάρθων, εμείς λέμε ότι υπάρχει διέξοδος, δρόμος για την ικανοποίηση των αναγκών μας, φτάνει να πιστέψουμε και να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας» τόνισε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024