Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» o Φρανσουά Ολάντ

Στο αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» o Φρανσουά Ολάντ

Πάνω στη ναυαρχίδα του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ», βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, σε μία συμβολική κίνηση ενόσω κλιμακώνονται οι αεροπορικές επιδρομές της Γαλλίας κατά του Ισλαμικού Κράτους στο έδαφος της Συρίας μετά τον εφιάλτη της 13ης Νοεμβρίου. Το «Σαρλ ντε Γκωλ» θα αναπτυχθεί στον Κόλπο τις προσεχείς ημέρες.

Πάνω στη ναυαρχίδα του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ», βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, σε μία συμβολική κίνηση ενόσω κλιμακώνονται οι αεροπορικές επιδρομές της Γαλλίας κατά του Ισλαμικού Κράτους στο έδαφος της Συρίας μετά τον εφιάλτη της 13ης Νοεμβρίου.

Το «Σαρλ ντε Γκωλ» βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο συμμετέχοντας στις επιχειρήσεις κατά της ISIS. Η επίσκεψη είχε προαναγγελθεί μόλις λίγες ώρες νωρίτερα από την γαλλική προεδρία.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Ολάντ από το γαλλικό αεροπλανοφόρο, το «Σαρλ ντε Γκωλ» θα αναπτυχθεί «σε διάστημα μερικών ημερών» στον Κόλπο όπου θα αντικαταστήσει ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο, αναλαμβάνοντας τον συντονισμό των πλοίων που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.

«Σε διάστημα μερικών ημερών, θα αναπτυχθείτε σε μια νέα περιοχή, θα αναλάβετε διοικητικές ευθύνες έναντι των συμμάχων μας στο πλαίσιο του συνασπισμού» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος απευθυνόμενος στο πλήρωμα του αεροπλανοφόρου.

«Η αποστολή σας θα συνεχιστεί έως τον Μάρτιο» προσέθεσε ο Ολάντ.

«Μετά την άνανδρη και φοβερή επίθεση που διαπράχθηκε εναντίον της χώρας μας, αποφάσισα να κλιμακώσω τη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ (…) δηλαδή να εντείνω τους βομβαρδισμούς» υπογράμμισε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους.

Μετά την εμπλοκή του αεροπλανοφόρου «120 έξοδοι έχουν πραγματοποιηθεί και όλες έχουν στεφθεί με επιτυχία» προσέθεσε ο ίδιος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις ενέργειες που έγιναν με στόχο «την καταστροφή του ISIS».

Ο Φρανσουά Ολάντ έφθασε με ιδιωτικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε ελικόπτερο για να επισκεφθεί το αεροπλανοφόρο.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας επέστρεψε στην Κύπρο και συναντήθηκε με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στην αίθουσα επισήμων του αεροδρομίου Λάρνακας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024