Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολοκληρώθηκαν οι τρεις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ολοκληρώθηκαν οι τρεις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ολοκληρώθηκαν νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στον προϋπολογισμό και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, ενώ φοιτητικοί σύλλογοι, η Λαϊκή Ενότητα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες συλλογικότητες στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Ολοκληρώθηκαν νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης οι απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στον προϋπολογισμό και στο νέο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, ενώ φοιτητικοί σύλλογοι, η Λαϊκή Ενότητα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες συλλογικότητες στο Αρχαιολογικό Μουσείο στην Πατησίων. Όλοι οι διαδηλωτές, περίπου 15.000 σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., πραγματοποίησαν πορείες προς το Σύνταγμα.

Ανάλογες απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν την Πέμπτη και σε δεκάδες άλλες πόλεις της χώρας.

Στη Θεσσαλονίκη, την αντίθεσή τους στην πολιτική και τα μέτρα της κυβέρνησης εξέφρασαν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι οποίοι πήραν μέρος στις συγκεντρώσεις και τις τρεις ξεχωριστές πορείες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Δύο συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν στην Πάτρα. Η πρώτη στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, έξω από το Εργατικό Κέντρο, όπου συμμετείχαν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εκπαιδευτικοί, γιατροί, άνεργοι, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, μαθητές, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι κλπ. Μετά το τέλος των ομιλιών, ομάδα αντιεξουσιαστών ανέβηκε στον πρώτο όροφο του Εργατικού Κέντρου και ανάρτησε πανό στην πρόσοψη του κτιρίου με το σύνθημα, «Καμία δίωξη στους πέντε φοιτητές αγωνιστές στην Ιταλία».

Η δεύτερη συγκέντρωση οργανώθηκε στην πλατεία Γεωργίου από το ΠΑΜΕ, εργατικά σωματεία, συλλόγους φοιτητών και σπουδαστών αγροτικούς συλλόγους, σωματεία συνταξιούχων, με τη συμμετοχή δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων, ανέργων κ.ά.

Με δύο συγκεντρώσεις και πορείες πήραν μέρος στην απεργία εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι στο Ηράκλειο. Στην πρώτη το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (ΕΚΗ) και το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ βρέθηκαν έξω από τα γραφεία του ΕΚΗ με πανό και συνθήματα, όπως «Αντιστεκόμαστε». Η δεύτερη κινητοποίηση έλαβε χώρα από το ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου.

Στη σημερινή 24ωρη απεργία συμμετέχουν συνδικάτα εργαζομένων από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ προχωρούν σε στάση εργασίας από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας τους, όπως έκαναν και το πρωί, από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.

Οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο και τον προαστιακό κατέρχονται σε 24ωρη απεργία.

Με προσωπικό ασφαλείας κινούνται τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ συμμετέχει και η ΟΛΜΕ.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η ΠΝΟ, με αποτέλεσμα τα πλοία να είναι ακινητοποιημένα σε όλα τα λιμάνια της χώρας από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ώς τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Στην απεργία συμμετέχουν και η ΠΟΕ-ΟΤΑ και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

Απέχουν από τα καθήκοντά τους και οι δικηγόροι της Αθήνας, αντιδρώντας στις αλλαγές στο Ασφαλιστικό και στην επικείμενη εφαρμογή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Οι δημοσιογράφοι σε όλα τα έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ έκαναν απεργία την Τετάρτη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024