Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

ΝΔ: Στον αέρα οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου

Μετέωρο παραμένει το χρονοδιάγραμμα για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΔ, αφού ούτε στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ τη Δευτέρα κατέστη δυνατό να ληφθούν οριστικές αποφάσεις. Ουδείς, δε, μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο μετάθεσης των εκλογών για τον Ιανουάριο. Σε αυτό κλίμα σήμερα, Τρίτη, συνεδριάζουν εκ νέου η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Μετέωρο παραμένει το χρονοδιάγραμμα για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΔ, αφού ούτε στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ τη Δευτέρα κατέστη δυνατό να ληφθούν οριστικές αποφάσεις. Ουδείς, δε, μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο μετάθεσης των εκλογών για τον Ιανουάριο.

Σε αυτό κλίμα σήμερα, Τρίτη, συνεδριάζουν εκ νέου η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα (ώρα 17:00), όπου θεωρείται αναμενόμενο να τεθεί από διάφορες πλευρές η αγωνία για το κατά πόσο επαρκεί πλέον ο χρόνος για το στήσιμο της «γαλάζιας» κάλπης στις 13 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τα Νέα, το βασικό πρόβλημα είναι ότι ο στόχος για κάλπες στις 13 Δεκεμβρίου (με δεύτερο γύρο, εάν απαιτηθεί, στις 20/12) δεν διασφαλίζεται από τις περισσότερες εταιρείες, οι οποίες μεταθέτουν το χρονοδιάγραμμα για τον Ιανουάριο ώστε να εγγυηθούν την αξιοπιστία και τη λειτουργικότητα του εκλογικού μηχανισμού.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές η εταιρεία Unisystems, την οποία εκπροσωπεί ο Ανδρέας Δρυμιώτης, απέκλεισε κατηγορηματικά στη δική της έγγραφη προσφορά τη δυνατότητα να διενεργήσει τις γαλάζιες εκλογές πριν από τις 10 Ιανουαρίου, ενώ τη μετάθεση του εκλογικού χρονοδιαγράμματος στο νέο έτος υπέδειξαν και άλλες μεγάλες εταιρείες του κλάδου, με τις οποίες βρισκόταν σε συνεννόηση το κομματικό επιτελείο.

Υπό αυτές τις συνθήκες, όπως διαφάνηκε και στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, η Λεωφόρος Συγγρού έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες για κάλπες πριν από τα Χριστούγεννα στη Vofafone, η οποία αναμένεται να υποβάλει σήμερα την τελική προσφορά της -που θα απαντά κατ’ αρχάς αν εγγυάται τη διεξαγωγή των εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου.

Η συγκεκριμένη εταιρεία ζήτησε από την ΚΕΦΕ να έχει σήμερα το πρωί πλήρη και ακριβή εικόνα για τον χάρτη και τα σημεία των περίπου 850 εκλογικών τμημάτων, πριν προχωρήσει στην τελική απάντησή της. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι αν η απάντηση είναι αρνητική, τότε αναγκαστικά οι κάλπες θα μετατεθούν στις αρχές του 2016.

Και αυτό επειδή το καταστατικό του κόμματος ρητά προβλέπει ότι ένας δεύτερος εκλογικός γύρος θα πρέπει να γίνει μία εβδομάδα μετά τον πρώτο –συνεπώς, ο πρώτος γύρος δεν μπορεί να διεξαχθεί στις 20/12 και ο δεύτερος τον Ιανουάριο, όπως προέβλεπε ένα από τα εναλλακτικά σενάρια που επίσης συζητήθηκαν προκειμένου να περιοριστούν οι εσωκομματικές αναταράξεις από τη νέα καθυστέρηση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024