Ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» τον Αρκαδικό στο β’ ημίχρονο
Ο ΠΑΟΚ κατάφερε με ρεσιτάλ άμυνας να υπερπασιστεί την έδρα του και να κάμψει εύκολα την αντίσταση του Αρκαδικού. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με 74-54, για την 8η αγωνιστική της Α1 Ανδρών και πανηγύρισαν την 3η νίκη τους στο πρωτάθλημα.
Αντεπίθεση διαρκείας στην τρίτη περίοδο έδωσε στον ΠΑΟΚ τη δυναμική που χρειαζόταν για να υποτάξει στο κλειστό της Πυλαίας, για την 8η αγωνιστική της Α1, τον μαχητικό (στο πρώτο ημίχρονο), Αρκαδικό με 74-54.
Διάστημα που ο «Δικέφαλος», αποτελεσματικός, αμυντικά και επιθετικά, με επιμέρους σκορ 26-3 βρέθηκε στο +15 (από το -8 λίγο πριν το τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου) και «καθάρισε» με την κατάκτηση του θετικού αποτελέσματος. Κορυφαίοι για τον ΠΑΟΚ ήταν οι Μιλένκο Τεπιτς (12 π., 6 ριμπ, 3 ασιστ), Νίκολα Μάρκοβιτς (12 π., 3 ριμπ), Κώστας Βασιλειάδης (11 π., 6 ριμπ, 4 ασιστ). Πρώτος σκόρερ για τον Αρκαδικό ήταν ο Αντονι Αϊρλαντ (14π).
Με επιθετική αποτελεσματικότητα, ελέγχοντας την… εναέρια κυκλοφορία (12 με 19 τα ριμπάουντ) και εκμεταλλευόμενος άριστα τα λάθη (7) των «ασπρόμαυρων», ο Αρκαδικός ήταν το «αφεντικό» στο πρώτο ημίχρονο. Πήρε από την αρχή, με μικρή διαφορά, το προβάδισμα στο σκορ (2’ 2-6, 7’ 8-12), απόσταση που «ανέβασε» στο +8 στο 11’ (11-19), με τους Λαμπρόπουλο, Βαν Οοστρουμ και Αϊραλντ εκτελεστές.
Με διαδοχικά τρίποντα από τους Τσόχλα, Λιάπη και τρεις εύστοχες βολές από τον Βασιλειάδη, ο ΠΑΟΚ έφερε το παιχνίδι στα ίσια (13’ 20-20), με σερί 6-14, ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν εκ νέου διαφορά 8 πόντων, λίγο πριν φύγουν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα (26-34).
Κάπου εκεί άρχισε να… συνετίζεται ο «Δικέφαλος». Με πιεστική άμυνα, βρίσκοντας λύσεις επιθετικά από την περιφέρεια (Βασιλειάδης, Χάτσερ) και ισορροπώντας την κατάσταση στα ριμπάουντ, «έτρεξε» επιμέρους σκορ 26-3, που τον έφερε στο +15 (28’ 52-37).
Διαφορά που «ανέβηκε» στους 21 πόντους στο 32’ (60-39), με τον Μάρκοβιτς, Τέπιτς να συνδράμουν επιθετικά τα μέγιστα για τους Θεσσαλονικείς και το σκηνικό να ξεκαθαρίζει έτσι ουσιαστικά για το νικητή της αναμέτρησης. Ο Αρκαδικός μείωσε πρόσκαιρα στους 17 (62-45), με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με τη μέγιστη διαφορά, το +22 στο 39’ (72-50).
Τα δεκάλεπτα: 11-15, 29-34, 56-39, 74-54.
Διαιτητές: Γκόντας, Πουρσανίδης, Μάλαμας
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Τέπιτς 12 , Λιάπης 5 (1), Βασιλειάδης 11 (2), Κακαρούδης 5, Τσόχλας 6 (2), Δέδας 2, Μαργαρίτης 4, Κώττας, Σχορτσανίτης 7, Ντούβνιακ 5 (1), Μάρκοβιτς 12, Χάτσερ 5 (1).
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Γιάννης Καστρίτης): Αϊρλαντ 14, Καραμαλέγκος, Λαμπρόπουλος 9 (1), Καββαδάς 10, Βαν Οοστρουμ 11 (1), Κοψαύτης, Στεφανίδης 1, Μπράουν, Νοουτίνεν 5 (1), Καλλινικίδης 4 (1).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Super League: Η ΚΕΔ όρισε τον Σάντσεθ Μαρτίνεθ στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, ο Όσμερς σφυρίζει στο ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
- «Έφυγε» από τη ζωή ο δημοσιογράφος Σταύρος Τσώχος
- Φουρνιέ: «Έχουμε φτάσει πολλές φορές στην πηγή, ήρθε η στιγμή να πιούμε νερό»
- Ο Σιμεόνε παραδέχθηκε την Άρσεναλ: «Άξιζε να προκριθεί, δεν αποκλειστήκαμε λόγω διαιτησίας»
- Μπάγερν – Παρί: «Γιγαντομαχία» στο Μόναχο, με… φόντο τον μεγάλο τελικό της Βουδαπέστης
- NBA: Οι Θάντερ ισοπέδωσαν τους Λέικερς, 1-0 και για τους Πίστονς (vids)
- Ολυμπιακός: Το πρόγραμμα μέχρι το Final Four της Euroleague
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (6/5): Πού θα δείτε το Game 3, Παναθηναϊκός-Βαλένθια και τον ημιτελικό Μπάγερν-Παρί Σεν Ζερμέν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442