Κατρούγκαλος: Στόχος μας στα εργασιακά οι βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές
Το μνημόνιο προβλέπει ότι η Ελλάδα στον τομέα των εργασιακών οφείλει να ακολουθήσει τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές υπενθύμισε ο υπουργός Εργασίας Γ.Κατρουγκαλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον γενικό διευθυντή του ILO σήμερα, Πέμπτη. Είναι σημαντικό να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις για ένα βιώσιμο συνταξιοδοτικό δήλωσε ο κ. Ράιντερ.
Το μνημόνιο προβλέπει ότι η Ελλάδα στον τομέα των εργασιακών οφείλει να ακολουθήσει τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές υπενθύμισε ο υπουργός Εργασίας Γ.Κατρουγκαλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον γενικό διευθυντή του ILO σήμερα, Πέμπτη, στο υπουργείο Εργασίας. Είναι σημαντικό να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις για ένα βιώσιμο συνταξιοδοτικό δήλωσε ο κ. Ράιντερ.
Στη συνέχεια, ο Γκι Ράιντερ και ο Γ.Κατρούγκαλος συμμετείχαν σε σύσκεψη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.
Συγκεκριμένα, μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, ο κ. Κατρούγκαλος ευχαρίστησε τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας για τη στήριξη που έχει προσφέρει στην Ελλάδα όλη την περίοδο των μνημονίων για τα εργασιακά θέματα όπως οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και οι ομαδικές απολύσεις.
Ο υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει στο θέμα των εργασιακών να είναι ο καθρέφτης της Ευρώπης, ενώ επισήμανε ότι το μνημόνιο προβλέπει ότι η Ελλάδα στον τομέα αυτό πρέπει να ακολουθήσει τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές.
Χαρακτήρισε τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας ως έναν στρατηγικό σύμμαχο ενώ σημείωσε ότι έχει βοηθήσει σημαντικά σε τεχνικά θέματα και για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.
Ο Γκι Ράιντερ από τη μεριά του δήλωσε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στο κομμάτι της πρακτικής συνεργασίας με την Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι είναι σημαντικό να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις για ένα βιώσιμο συνταξιοδοτικό.
Σημείωσε ότι στη συνάντηση με τον κ. Κατρούγκαλο συζητήθηκαν τα θέματα των συλλογικών συμβάσεων, ενώ έγινε συζήτηση και για προγράμματα απασχόλησης και για την κοινωνική οικονομία.
Τόνισε, επίσης, ότι είναι σημαντικό να υπάρχει συνεννόηση μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων για τα εργασιακά. Τέλος, σημείωσε ότι θα κριθούμε από τα έργα και όχι από τα λόγια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πώς να προστατέψετε τις καταθέσεις από κατασχέσεις
- Θεσπρωτία: Για εμπρησμό από αμέλεια συνελήφθη άνδρας που έβαλε φωτιά στο Καστρί
- Πάολα Ρεβενιώτη: Φίλοι και αγαπημένα πρόσωπα της είπαν σήμερα το τελευταίο αντίο
- Η γήρανση του πληθυσμού ίσως να μην κοστίζει όσο φοβόμαστε
- Το μήνυμα του Παπανικολάου μετά την ανανέωση: «Να δημιουργήσουμε νέες θρυλικές στιγμές για τον Ολυμπιακό μας» (vid)
- «ΠΑΣΟΚ… άρα on air»: Το πρώτο επεισόδιο του vidcast «ΠΑΣΟΚ
- Λάρισα: Ορατή από 30 χλμ. μακριά η φωτιά – Παραμονή σε κλειστούς χώρους συνιστάται στους πολίτες
- Βερολίνο: Έληξε η ομηρία σε σούπερ μάρκετ μετά από 11 ώρες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442