Δίμηνη φυλάκιση και πρόστιμο για αντισημιτισμό στον Γάλλο Ντιεντονέ
Ο αμφιλεγόμενος Γάλλος κωμικός Ντιεντονέ καταδικάστηκε την Τετάρτη από δικαστήριο της Λιέγης στο Βέλγιο σε δύο μήνες φυλάκιση και σε πρόστιμο ύψους 9.000 ευρώ για υποκίνηση σε μίσος, όπως έγινε γνωστό από έναν από τους δικηγόρους του.
Ο αμφιλεγόμενος Γάλλος κωμικός Ντιεντονέ καταδικάστηκε την Τετάρτη από δικαστήριο της Λιέγης στο Βέλγιο σε δύο μήνες φυλάκιση και σε πρόστιμο ύψους 9.000 ευρώ για υποκίνηση σε μίσος, όπως έγινε γνωστό από έναν από τους δικηγόρους του.
Το δικαστήριο έκρινε ότι «όλα τα αδικήματα που προσάπτονταν στον Ντιεντονέ αποδείχθηκαν: τόσο η υποκίνηση σε μίσος και οι υβριστικές δηλώσεις, αλλά επίσης και το αδίκημα της άρνησης [του Ολοκαυτώματος]» εξήγησε ο Ερίκ Λεμέν που εκπροσωπούσε εβραϊκές οργανώσεις του Βελγίου.
Ο Ντιεντονέ κατηγορούνταν για ρατσιστικές και αντισημιτικές δηλώσεις κατά τη διάρκεια παράστασης που είχε δώσει τον Μάρτιο του 2012 στην περιοχή της Λιέγης.
Η εισαγγελία της Λιέγης είχε πάρει την πρωτοβουλία να ξεκινήσει έρευνα, λίγες ημέρες έπειτα από την παράσταση που είχε δώσει ο Ντιεντονέ ενώπιον χιλίων θεατών στο Χέρσταλ και είχε μαγνητοσκοπήσει η αστυνομία ως προληπτικό μέτρο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Soir, ο Γάλλος κωμικός και δεδηλωμένος αντισημίτης είχε χαρακτηρίσει μεταξύ άλλων τον Αδόλφο Χίτλερ ως «χαρούμενο καυχησιάρη».
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.