Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ασφαλής ο δεύτερος ρώσος χειριστής, S-400 στέλνονται στη βάση στη Συρία

Ασφαλής ο δεύτερος ρώσος χειριστής, S-400 στέλνονται στη βάση στη Συρία

Ο δεύτερος από τους χειριστές του ρωσικού μαχητικού που καταρρίφθηκε από την Τουρκία περισυνελέγη από δυνάμεις του συριακού στρατού. Σύμφωνα με ρωσικές αναφορές, μεταφέρεται στη ρωσική αεροπορική κοντά στη Λαττάκεια. Παράλληλα, η Ρωσία θα ενισχύσει τα συστήματα άμυνας στη βάση της στη Συρία αναπτύσσοντας συστήματα S-400 ενώ το Κρεμλίνο υπογράμμισε πως θα συνεχίσει τα πλήγματα κοντά στη συροτουρκική μεθόριο.

Ο δεύτερος από τους χειριστές του ρωσικού μαχητικού που καταρρίφθηκε από την Τουρκία περισυνελέγη από δυνάμεις του συριακού στρατού. Σύμφωνα με τη Μόσχα, έχει μεταφερθεί στη ρωσική αεροπορική κοντά στη Λαττάκεια και είναι «ασφαλής».

Παράλληλα, η Ρωσία θα ενισχύσει τα συστήματα άμυνας στη βάση της στη Συρία αναπτύσσοντας συστήματα S-400 ενώ το Κρεμλίνο υπογράμμισε πως θα συνεχίσει τα πλήγματα κοντά στη συροτουρκική μεθόριο.


Ο ρώσος πρέσβης στο Παρίσι επιβεβαίωσε το πρωί της Τετάρτης πως ο πρώτος χειριστής είναι νεκρός, λέγοντας πως τον σκότωσαν ένοπλοι που τον εντόπισαν στο έδαφος.

«Ο ένας που επέβαινε τραυματίστηκε κατά την πτώση με το αλεξίπτωτο και τον σκότωσαν με βάρβαρο τρόπο στο έδαφος τζιχαντιστές που βρίσκονταν στην περιοχή» είπε ο πρέσβης Αλεξάντερ Ορλόφ στο Europe 1.

«Ο δεύτερος κατάφερε να διαφύγει και, σύμφωνα με τις τελευταίες μας πληροφορίες, έχει περισυλλεχθεί από τον συριακό στρατό και μεταφέρθηκε στη βάση της ρωσικής αεροπορίας» είπε ο Ορλόφ.

Τη μεταφορά του πιλότου στη βάση επιβεβαίωσε στη συνέχεια και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, λέγοντας πως είναι «ασφαλής» μετά από μία «επιχείρηση 12 ωρών».

Σύμφωνα, τέλος, με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, θα παρασημοφορηθούν οι τρεις χειριστές -εκείνος που μεταφέρθηκε στη συριακή βάση και μετά θάνατον οι δύο νεκροί πιλότοι, ο πρώτος του μαχητικού και δεύτερος του ελικοπτέρου που έπεσε στη συνέχεια.

Ενίσχυση της Λαττάκειας – «Θα συνεχίσουμε τα πλήγματα»

Επιπλέον,ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανέφερε πως θα σταλούν συστήμα S-400 στη βάση της Λαττάκειας.

Όσον αφορά τις ρωσικές επιδρομές στη Συρία, το Κρεμλίνο ανέφερε από την πλευρά του πως θα συνεχίσει να πλήττει ομάδες στη Συρία που βρίσκονται κοντά στα συροτουρκικά σύνορα.

«Θα επιθυμούσαμε οι τρομοκράτες και οι ένοπλοι [στη Συρία] να μείνουν μακριά από τα σύνορα με την Τουρκία, όμως δυστυχώς τείνουν να μένουν στην περιοχή κοντά στη μεθόριο» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Οι επιχειρήσεις μας θα συνεχιστούν χωρίς αμφιβολία» προσέθεσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024